ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU приймає участь у розвитку елеткротранспорту

Дисципліна «Альтернативна енергія» FAU приймає участь у розвитку елеткротранспорту

29 березня 2019 року під головуванням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулось перше засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку електротранспорту в Україні.

Члени робочої групи та представники громадськості обговорили питання розвитку ринку електромобілів, оподаткування, виробництва електрокарів та створення відповідної інфраструктури. У складі робочої групи бере участь представник Автомобільної федерації України, голова Спостережної ради FAU Артем Атоян.

Під час засідання Володимир Омелян наголосив, що виробництво електротранспорту, його складових та інфраструктури неодмінно дасть Україні поштовх для розвитку освіти і науки: «Україна здатна і мусить бути лідером в електричному автомобілебудуванні. Це вплине на зростання економіки за рахунок збільшення доданої вартості в створеному продукті».

Міністр зауважив, що законопроекти № 8159 та № 8160, які були розроблені Міністерством інфраструктури спільно з представниками ринку та внесені на розгляд до Верховної Ради депутатами різних фракцій та груп, потребують схвалення парламентом. Завдяки законодавчому унормуванню буде зменшено податкове навантаження для виробників та інвесторів, що створить перевагу для розвитку електротранспорту.

За матеріалами Міністерства інфраструктури України