ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

У Київ прибуває навколосвітнє електромобільне ралі

Дисципліна «Альтернативна енергія» У Київ прибуває навколосвітнє електромобільне ралі

11 серпня 2016 року кияни та гості міста зможуть зустріти навколосвітнє електромобільне ралі «80edays».

«80edays» є найбільшим та найдовшим у світі пробігом на електромобілях. Команди-учасниці – з Італії, Іспанії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, США, Китаю, Угорщини, Чехії – намагаються подолати рекорд іспанського пілота Рафаеля де Местре, який у 2012 році здійснив першу в історії навколосвітню подорож на повністю електричному авто за 127 днів. Тепер учасники планують проїхати маршрут навколо світу принаймні за 80 днів.

11 міжнародних екіпажів проходять непростий тест на витривалість як для електрокарів, так і для команд. Це не гонщики, навіть не професійні водії, а люди, що мають родини, роботу, різні інтереси. Та вони об’єднані загальною ідеєю! Це власники електромобілів, які об’єданлись, щоб прискорити електромобільну еволюцію та поділитись власним електромобільним досвідом з усім світом.

Загалом учасники подолають 25000 км на 3-х континентах та проїдуть 20 країн. Старт ралі відбувся 16 червня 2016 року в Барселоні, Іспанія. Шлях марафону проходить через всю Європу, Азію та Північну Америку. Частина ж маршруту прокладена Україною. Учасники ралі «80edays» завітають до Києва та Львова.

Наша країна потрапила до маршруту «80edays» не випадково. Електромобільна галузь в Україні розвивається досить динамічно, кількість електрокарів зростає щороку на десятки відсотків, щотижня відкривається відразу декілька нових зарядних станцій. Україна має власні технічні розробки з виготовлення електромобілів – від амбіційних проектів винахідників-ентузіастів до першого українського прототипу Synchronous. У складі Автомобільної Федерації України створено Комісію електричного транспорту і транспортних засобів на альтернативних джерелах енергії, задача якої - сприяти розвитку електротранспорту та транспорту з альтернативними джерелами енергії. Тому цілком природно, що саме на Україну звернули увагу організатори наймасштабнішої світової електромобільної події.

Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію та автопробіг електромобілів вулицями Києва на підтримку ралі.

Учасники прес-конференції:

- Голова Київської обласної державної адміністрації Мельничук Максим Дмитрович;

- Голова Комісії електричного транспорту і транспортних засобів на альтернативних джерелах енергії у складі Автомобільної федерації України Білий Андрій Петрович;

- відомий гонщик та рекордсмен, засновник навколосвітнього ралі “80edays” Рафаель де Местре (Іспанія).

У рамках заходу учасники пробігу разом з представниками місцевої влади за традицією висадять дерево - як символ піклування про навколишнє середовище та екологічне майбутнє нашої планети.

Прес-конференція відбудеться об 11:00 за адресою: Київська область, с. Лісники, вул. Чапаєва, 36, кінно-спортивний клуб Equides.

Для журналістів буде надано автобус (з «Ocean Plaza» до с. Лісники та назад). Подробиці після акрeдитації.

Зустріч учасників ралі з українськими електромобілістами та пробіг вулицями міста розпочнеться у 13:00 біля пам’ятника засновникам Києва (Набережне Шосе).

Будь ласка, акредитуйтеся за електронною адресою: [email protected], або за телефоном: +380 (50) 934-88-97

Прес-реліз організатора