ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU приймає участь в тестуванні національної траси

Офіційні новини FAU приймає участь в тестуванні національної траси

19 серпня 2021 року в дуже незвичний спосіб проходило тестування свіжо збудованої частини траси Н-31 Дніпро - Решетилівка, роботи на якій проводилися в рамках програми «Велике Будівництво» Президента України Володимира Зеленського.

Дорога, яку випробовували наші імениті спортсмени, буде з'єднувати між собою два українські мегаполіси - Київ та Дніпро.

Ветерани автомобільного спорту Віктор Поваров, Олександр Медведченко та Володимир Гавриленко на болідах «Естонія» 60-90-х років XX-го століття тестували трасу на максимальних швидкостях, які тільки розвивають дані спорткари.

Боліди для тестування були надані Михайлом Прудниковим і привезені з музею ретро-автомобілів «Машини часу», де крім болідів можна побачити автомобілі, мотоцикли та іншу техніку радянських часів. Також в музеї є стенд, присвячений ралійній історії та видатним пілотам минулого і сьогодення.

Що стосується Віктора, Олександра та Володимира, то, крім проведення трьох швидкісних заїздів, вони долучилися до підтримки Глобальної ініціативи ООН щодо зменшення швидкості руху на дорогах загального користування по всьому світу і з радістю фотографувалися з плакатами, давали інтерв'ю та розповідали оточуючим про необхідність дотримуватись ПДР та не перевищувати швидкісні обмеження.

За більш детальною інформацією з програм безпеки дорожнього руху просимо звертатися до Яни Клименко: +380 (98) 634-93-97, [email protected], www.fau.ua.

Прес-служба Автомобільної Федерації України