ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU приєднується до ініціативи ООН щодо обмеження швидкості руху

Офіційні новини FAU приєднується до ініціативи ООН щодо обмеження швидкості руху

Автомобільна Федерація України (FAU) разом з Міжнародною Автомобільною Федерацією (FIA) приєднуються та підтримують ініціативу ООН щодо привернення уваги міжнародної спільноти до обмеження швидкості руху на дорогах загального користування по всьому світу.

Низька швидкість разом з придатними для безпечного перебування та пересування вулицями є нагальними для суспільства.

Нагальними - тому що низька швидкість рятує життя.

Нагальними для охорони здоров'я, роблячи прогулянки та їзду на велосипеді безпечнішими та більш доступними, забезпечуючи та заохочуючи до здорового способу життя. Придатність вулиць для безпечного пересування є більш критичним питанням, ніж коли-небудь, особливо, в період боротьби з недугою COVID-19.

Нагальними для глобальних цілей та нашого клімату, як ключа, який відкрив би нам двері до активних подорожей з нульовим вмістом вуглецю, відсутність автомобільної залежності, процвітання громадського транспорту, чистого повітря та зменшення викидів CO2.

Нагальними для соціальної та расової рівності, так як країни з низьким рівнем доходу та громади національних меншин є найбільш схильними до руху на високих швидкостях по дорогах загального користування, небезпеки на дорозі, екологічної небезпеки та соціальної замкнутості в результаті.

Нагальними для осіб з інвалідністю, людей похилого віку та людей з групи ризику.

Нагальними для дітей та для молоді, а також життєво важливими для їхнього добробуту та майбутнього життя. Діти та молодь найбільше ризикують своїм життям саме в місцях, де вони живуть, грають та йдуть до школи. Кожного дня 3000 дітей та молоді гинуть або серйозно травмуються на дорогах по всьому світу. Дитина, вдарена автомобілем на швидкості 30 км/год (20 миль/год), може вижити. Вдарена на швидкості 80 км/год (50 миль/год) - в більшості випадків, помре. Швидкість вбиває.

Стокгольмська декларація 2020 року, яка запозичена урядами по всьому світу, закликає сфокусуватися на забезпеченні, придатних для безпечного місцезнаходження та пересування, вулиць та, відповідно до наявних доказів, на необхідності зниження максимальної швидкості руху до 30 км/год в місцях, де маршрути людей з групи ризику та транспортних засобів перетинаються. Для досягнення глобальних цілей підтримка даного підходу повинна бути на першому місці нового Десятиріччя дій щодо безпеки дорожнього руху.

Зараз саме час для того, щоб голосно закликати до дій: зменшення швидкості руху, впровадження та забезпечення виконання обмежень швидкості руху на дорогах загального користування, які будуть безпечними для всіх та безпечними всюди, а також зниження швидкості руху на дорогах в житлових зонах та біля шкіл.

Київ - столиця України, вже приєдналася до Глобальної ініціативи і впроваджує заходи для обмеження швидкості, які вже за такий короткий проміжок часу отримують позитивні відголоски від киян.

Підписуйте і Ви Відкритого листа в підтримку Ініціативи та приєднуйтесь до безпечного, здорового і щасливого життя!

(Форма для заповнення знаходиться трохи нижче на сторінці, що відкривається за посиланням)

Вулиці для клімату. Вулиці для людей. Вулиці для дітей. Ми повинні діяти разом, щоб створити #StreetsForLife*.

(* в перекладі з англійської - #ВулиціДляЖиття)