ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Під Києвом пройшов другий етап Чемпіонату України з картинг-слалому

Дисципліна «Картинг» Під Києвом пройшов другий етап Чемпіонату України з картинг-слалому

Другий етап Чемпіонату України з картинг-слалому відбувся на трасі «2G-circuit», що на Київщині. Цього разу на учасників очікувала вже складніша фігура.

Як і на першому етапі, учасники мали змогу ознайомитися зі змагальною трасою до старту змагань, кілька разів пройшовши її пішки. Далі - по одному тренувальному проїзді дистанції на змагальному карті, а два наступні заїзди вважалися вже заліковими. За кожну збиту фішку отримували штраф.

- Нагадаю, що це нова дисципліна для Автомобільної Федерації України. Зараз етапи ми проводимо на різних картингових трасах та в один день із Чемпіонатами з картингу. Тож упродовж кількох годин спортсмени можуть спробувати різні напрямки змагань, - розповідає організатор Чемпіонату Андрій Яроменко.

За його словами, на кожному етапі для учасників формується нова фігура, яку вони мають проїхати на прокатному картингу. Схему проїзду отримують під час реєстрації.

Віковий поділ у картинг-слаломі відсутній - спортсмени змагаються лише в чоловічому та жіночому розрядах.

Серед чоловіків, як і на першому етапі, перше місце здобув 20-річний картингіст із Харкова Григорій Звягін. Говорить, що картинг-слалом йому подобається, адже дисципліна дозволяє краще відчувати карт, на відміну від звичайного спринту.

- На другому етапі було значно складніше, адже суперники вже сильніші. Можна сказати, що вони наступали мені на п’ятки. Сподіваюся, що зможу потрапити й на наступний етап цього Чемпіонату, - говорить переможець.

Друге місце серед чоловіків у черкащанина Андрія Яроменка, а третє - у киянина Дмитра Дем’яненка.

Серед дівчат перемогу знову здобула Вікторія Постановська з Київської області. На картингу вона їздить уже вісім років. Тепер, зазначає, відкрила для себе ще один цікавий напрям - картинг-слалом.

- Мені сподобалося. Ще під час пішохідного ознайомлення потрібно розраховувати, як ти будеш проїздити між фішок, розуміти, яка ширина карта, під яким кутом його спрямовувати. Додам, що фігура на другому етапі була складнішою від тієї, яку їздили першого разу, - каже Вікторія.

Друге місце в спортсменки з Харкова Марії Серіченко, а третє - у її землячки Ксенії Козакової.

Організатори сподіваються, що наступного етапу до Чемпіонату приєднається значно більше учасників. Нагадаємо, що картинг-слалом у форматі Чемпіонату відбувається в Україні вперше.

Прес-реліз організатора