ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

В Україні представили нову дисципліну автоспорту

Дисципліна «Картинг» В Україні представили нову дисципліну автоспорту

Минулі вихідні потрапили в історію українського автоспорту - 17 липня стартував Чемпіонат України з картинг-слалому. У нашій країні ця дисципліна представлена вперше. Учасниками першого етапу стало двадцять спортсменів різного віку.

Для вітчизняних автоспортсменів це зовсім новий різновид перегонів, хоча в світі він вже давно популярний.

У нас окремо їздять автослалом, окремо - картинг. Існують Чемпіонати України з картингу та зі слалому. Водночас у багатьох країнах набуває популярності картинговий слалом. У 2019 році двоє наших спортсменів змагалися в цій дисципліні на Всесвітніх автоспортивних іграх FIA, що відбувалися в Італії. І це справді було цікаво. Тому відтоді ми в Автомобільній федерації України намагалися запусти цю дисципліну і в нашій країні. Тим паче, що це дає можливість відібрати учасників для картинг-слалому на Всесвітні ігри FIA-2021, які прийматиме Франція, - розповідає представник FAU Андрій Яроменко.

Їздити в Чемпіонаті з картинг слалому можна з 12-річного віку. Класи поділені по гендерному принципу: чоловіки та жінки. Змагаються всі спортсмени на одному карті, що ставить їх в рівні умови, а на перше місце виходить вправність маневрування.

Перший етап нової дисципліни відбувся на картодромі м. Кам’янське. Учасниками історичної події стало двадцять спортсменів: від дітей до дорослих. Кожен з них міг спершу ознайомитися з фігурою, пройшовши її пішки, і лише потім проїздили картом.

Утім навіть досвідченим картингістам фігура давалася непросто. Спортсменам, які звикли до відносно довгих дистанцій, необхідно було втискатися картом між фішок. Доводилося пристосовуватися до маневрування на обмеженій змагальній ділянці.

Перше місце серед дівчат посіла Вікторія Постановська, а серед чоловіків - Григорій Звягін.

Загалом Чемпіонат передбачає 5 етапів, наступний відбудеться в Київській області 8 серпня.

Ми впевнені, що Чемпіонат з картингового слалому стане популярним серед спортсменів, особливо серед дітей та молоді, які тільки обирають собі дисципліну. Це хороший старт та можливість вийти на міжнародну арену, - зауважує Андрій Яроменко.

Прес-реліз організатора