ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Чемпіони України з ралі розповідають про безпеку дорожнього руху

Офіційні новини Чемпіони України з ралі розповідають про безпеку дорожнього руху

Шановні друзі та колеги!

Колегія Спортивних Комісарів ралі «Чумацький Шлях» 2021 року в результаті порушення ПДР під час першого дня ралі призначила пеналізацію екіпажу №1 Олександр Салюк / Володимир Равинський у вигляді чотирьох учбових годин лекцій про безпеку дорожнього руху для школярів.

Запровадження весняного локдауну в м. Києві зробило неможливим проведення даних лекцій в середніх загальноосвітніх школах. Тому було вирішено змінити покарання і провести лекції для початкових водіїв. 12-го та 22-го травня 2021 року на виконання покарання та в рамках розпочатого Глобального тижня з безпеки дорожнього руху, що стартував 17 травня, було проведено дві чотиригодинні лекції з основ безпечного водіння для випускників однієї з київських автошкіл.

Багаторічний досвід спортсменів зробив урок захоплюючим і неповторним. Доповідачі разом з курсантами розглядали важливі питання з життя автомобілістів:

- тривалі подорожі та втома за кермом;

- небезпечні наслідки перевищення швидкості руху;

- дії при акваплануванні;

- водіння в умовах недостатньої видимості, умовах сильної зливи та снігопаду.

Крім того, Олександр та Володимир приділили увагу і розповіли про діяльність Автомобільної Федерації України та Чемпіонат України з ралі, про свій шлях та кар'єру в ралі, а в кінці лекції переглянули разом зі слухачами найяскравіші моменти з життя екіпажу протягом Чемпіонату України з ралі 2020 року.

Поважайте та не порушуйте правила дорожнього руху, дотримуйтесь обмежень швидкості руху на дорогах загального користування та використовуйте паски безпеки в автомобілях. Також запрошуємо вас приєднатися та підтримати ініціативу ООН щодо привернення уваги міжнародної спільноти до обмеження швидкості руху на дорогах загального користування.

За більш детальною інформацією просимо звертатися до Яни Клименко, відповідальної за реалізацію програм FAU та FIA з безпеки дорожнього руху та програм міжнародної співпраці.

Контактний телефон +380 (98) 634-93-97. E-mail: [email protected]

Прес-служба Комітету ралі FAU