ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інформаційне повідомлення

Офіційні новини Інформаційне повідомлення

01 лютого 2020 року відбулося чергове засідання КАС FAU, присвячене розгляду організаційних, спортивних та інших питань, включених до повноважень КАС FAU.

Участь у зсіданні взяв перший віце-президент FAU Олександр Фельдман.

КАС FAU на виконання Положення про КАС FAU розглянула та прийняла рішення з організаційних питань, інформації дисциплінарних комітетів та заяви членів FAU.

Комітети слалому, тайм-аттак та дріфтингу FAU подали своїх представників до складу КАС FAU.

Комітет ралі на серійних автомобілях FAU, Комітет міні-ралі FAU та Комітет картингу FAU відповідно до порядку, встановленому Президією FAU до 31.12.2019 року подали інформацію про підтвердження повноважень та представників до складу КАС FAU.

Розглянуто також лист членів FAU з проханням перевірити документи подані для підтвердження повноважень Комітету картингу FAU.

Заслухано також пропозиції щодо розподілу обов’язків між членами КАС FAU та призначення секретаря та заступника голови КАС FAU та пропозиції дисциплінарних комітетів FAU щодо представників до складу профільних комітетів та щодо приведення складу комітетів та рішень КАС FAU у відповідність нової редакції Положення про КАС FAU.

Слухали заяви до складу Робочої групи КАС FAU зі змагань на історичних автомобілях та щодо утворення Робочої групи КАС FAU з картинг-слалому.

За дорученням Голови КАС FAU членом КАС FAU Віктором Поваровим проведено перевірку документів, поданих на підтвердження повноважень Комітету картингу FAU, наданих Виконавчою дирекцією FAU, за результатами якого встановлено, що на підтвердження повноважень Комітету картингу FAU подано необхідну кількість голосів.

За поданням Комітетів членами КАС FAU призначено Сергія Малика (Комітет слалому FAU), Сергія Білоцерковця (Комітет дріфтингу FAU), Олега Вишенського (Комітет тайм-аттак FAU).

КАС FAU визнала повноваження Комітету ралі на серійних автомобілях FAU та Комітету міні-ралі FAU та призначила до складу КАС FAU голів вказаних комітетів Олексія Бесєдіна та Віктора Шаповалова.

Більшістю голосів з врегулюванням результатів додаткової перевірки визнано повноваження Комітету картингу FAU та до складу КАС FAU призначено голову комітету Андрія Чупініна.

Повний склад КАС ФАУ розміщено на сайті ФАУ.

За результатами обговорення Членами КАС FAU запропоновано пропозиції щодо постійного секретаря КАС FAU та заступника Голови КАС FAU.

Відповідно до Положення про КАС FAU членів КАС FAU включено до складу робочих органів КАС FAU щодо забезпечення виконання покладених повноважень та підготовки проектів рішень КАС FAU:

- Секретаріат КАС FAU: Шредер Микола, Донской Борис, Калниш Світлана;

- Робоча група з регламентів та правил: Кущинський Вадим;

- Робоча група по Календарному плану та проведенню змагань: Донской Борис, Поваров Віктор, Білоцерковець Сергій;

- Контрольно-дисциплінарна робоча група: Поваров Віктор, Леонов Леонід;

- Робоча група з інформації та моніторингу: Вишенський Олег;

- Робоча група з підготовки учасників спортивного процесу: Леонов Леонід, Пелешок Сергій.

Членам КАС FAU до 01.03.2020 доручено визначитись зі своєю участю у органах КАС FAU.

Взято до уваги інформацію голови Технічного комітету FAU щодо погодження пропозицій дисциплінарних комітетів до складу комітету та затверджено оновлений Технічний комітет FAU у наступному складі:

- Кущінський Владислав - Голова Комітету;

- Донской Борис - Заступник Голови Комітету, представник Комітету ралі FAU;

- Калиницька Ірина - Секретар Комітету, представник Комітету гірських гонок FAU;

- Авальяні Юрій - Член Комітету, представник Комітету кросу FAU;

- Горгуль Антон - Член Комітету, представник Комітету ралі на серійних автомобілях FAU;

- Заболотній Костянтин - Член Комітету, представник Комітету міні-ралі FAU;

- Михайлусь Павло - Член Комітету;

- Найда Андрій - Член Комітету, представник Комітету тайм-аттак FAU;

- Пилипчук Ігор - Член Комітету, представник Комітету дріфтингу FAU;

- Скуз Олег - Член Комітету, представник Комітету кільцевих гонок FAU;

- Чернов Ігор - Член Комітету.

КАС FAU доручила Голові Комітету безпеки змагань та медицини FAU, Голові Комітету офіційних осіб FAU та Голові Комітету Правил Чесної Гри FAU перевірити відповідність поданих дисциплінарними комітетами кандидатур вимогам Положення про КАС FAU та подати пропозиції щодо включення запропонованих кандидатур до складу відповідного комітету.

На виконання доручення Президії FAU привести рішення КАС FAU у відповідність Положенню про КАС FAU відмінено Положення про комітети що працюють в рамках Комісії автомобільного спорту Автомобільної федерації України (редакція від 04.04.2015р.) та Положення про Комітет спеціальних позашляхових змагань FAU (редакція від 03.04.2013 р).

Враховуючи відсутність підтвердження повноважень реорганізовано комітети та утворено Робочу групу КАС FAU з дрег-рейсингу та Робочу групу КАС FAU з позашляхових змагань.

КАС ФАУ оголошує початок проведення формування нового складу:

- Комітету дрег-рейсингу FAU та запрошує спортсменів учасників дисципліни взяти участь у його формуванні.

- Комітету позашляхових змагань FAU та запрошує спортсменів учасників дисципліни взяти участь у його формуванні.

На підставі поданої заяви створено Робочу групу КАС FAU з картинг-слалому у складі:

- Яроменко Андрій;

- Гусєв Сергій;

- Бакай Дарія.

Робочій групі доручено обрати голову, секретаря та заступника голови робочої групи, підготувати та подати на розгляд КАС FAU проекти регламентуючих документів FAU для проведення змагань з картинг-слалому. З метою гармонізації проектів з чинними правилами змагань з картингу підготовку проектів провести в координації з Комітетом картингу FAU.

На підставі поданих заяв затверджено склад Робочої групи КАС FAU зі змагань на історичних автомобілях у складі:

- Болотов Ігор;

- Бондаренко Богдан;

- Малишева Анастасія;

- Павлик Ірина;

- Поваров Віктор;

- Щіпков Роман.

Робочій групі доручено обрати голову, секретаря та заступника голови робочої групи, підготувати та подати на розгляд КАС FAU проекти регламентуючих документів FAU для проведення змагань на історичних автомобілях.

Головам всіх Комітетів FAU доручено подати пропозиції щодо приведення складу комітетів у відповідність до вимог Положення про КАС FAU.

КАС FAU розглянула інформацію про проекти регламентуючих документів поданих дисциплінарними комітетами, пропозиції щодо порядку виконання КАС FAU обов’язків щодо призначення Голів КСК на змагання Чемпіонатів та Кубків України та щодо проведення конкурсу «Кращий спортсмен року» у 2020 року та інші спортивні питання, пов’язані з виконанням обов’язків члена FIA.

За результатами обговорення КАС FAU вирішила передати подані проекти регламентуючих документів з картингу, ралі на серійних автомобілях, трекових гонок, міні-ралі та тріалу для попереднього погодження до Технічного комітету FAU, Комітету безпеки змагань та медицини FAU та Комітету офіційних осіб FAU.

КАС FAU розгляне вказані проекти за результатами погодження.

За поданням Комітету кільцевих гонок FAU затверджено редакційні правки до регламентуючих документів Чемпіонату України з кільцевих гонок 2020 року.

Дисциплінарним комітетам FAU доручено не пізніше 01.03.2020 подати для попереднього погодження до Технічного комітету FAU, Комітету безпеки змагань та медицини FAU та Комітету офіційних осіб FAU регламентуючі документи для використання у 2020 році.

На виконання п. 8.4. Загальних вимог до всіх Чемпіонатів, Кубків, Трофеїв (Серій) України та інших змагань з автомобільного спорту в Україні за пропозицією Комітету ралі FAU, попередньо узгодженою з зацікавленими особами КАС FAU призначила для виконання обов’язків Голови Колегії Спортивних комісарів змагань Чемпіонату України з ралі 2020 року наступних офіційних осіб FAU:

- 4-5 квітня - «Чумацький шлях» - Донской Борис;

- 8-10 травня - «Фортеця» - Шредер Микола;

- 13-14 червня - «Трембіта» - Петрищев Олег;

- 24-26 липня - ХVIІІ ралі «Галіція» - Калниш Світлана;

- 22-23 серпня - «Маріуполь» - Кисельов Володимир;

- 11-13 вересня - «Ворота України» - Лойленко Михайло;

- 10-11 жовтня - «Столиця» - Єженков Сергій.

КАС FAU взято до уваги перелік офіційних осіб, призначених Комітетом ралі FAU для виконання обов’язків Спортивного комісару Чемпіонату України з ралі:

- 4-5 квітня - «Чумацький шлях» - Калниш Світлана;

- 8-10 травня - «Фортеця» - Донской Борис;

- 13-14 червня - «Трембіта» - Шредер Микола;

- 24-26 липня - ХVIІІ ралі «Галіція» - Кисельов Володимир;

- 22-23 серпня - «Маріуполь» - Лойленко Михайло;

- 11-13 вересня - «Ворота України» - Трутнєв Сергій;

- 10-11 жовтня - «Столиця» - Петрищев Олег.

Визнано за доцільне проведення за підсумками спортивного сезону 2020 року конкурсу «Кращий автоспортсмен року».

Членам КАС FAU запропоновано подати пропозиції щодо положення та порядку проведення конкурсу.

В рамках виконання обов’язків члена FIA Секретаріату КАС FAU доручено подати пропозиції щодо приведення НСК FAU та основних регламентуючих документів FAU у відповідність FAU до рішень Генеральної Асамблеї FIA.

КАС FAU попередньо розглянула пропозиції щодо плану засідань КАС FAU на 2020 рік, систему перепусток членів керівних органів FAU та гостей FAU, про положення про порядок моніторингу та верифікації ознак дотримання вимог законодавства про підготовку та/або проведення спортивних змагань з автомобільного спорту та пропозицій щодо складу експертної групи та про Спостережну раду закладів підготовки гонщиків та про Методичну раду закладів підготовки водіїв.

Членам КАС FAU запропоновано подати пропозиції щодо порушених питань для розгляду на наступному засіданні КАС FAU.

Члени КАС FAU заслухали інформацію першого віце-президента FAU Олександра Фельдмана щодо оновлення та структуризації вимог до промоутерів змагань, комплексу вимог до організації змагань з автомобільного спорту різного статусу (Проект «Меню»). Проект оновлених вимог знаходиться в процесі доопрацювання та буде направлено членам КАС FAU для надання пропозицій. Членам КАС FAU до 20.02.2020 запропоновано надати пропозиції щодо оновлення та структуризації вимог до промоутерів змагань для прийняття рішення до 01.03.2020 р.

Комісія автомобільного спорту розглянула та прийняла рішення такою по іншим питанням, включеним до повноважень КАС FAU.

Комісія Автомобільного спорту Автомобільної Федерації України