ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«Тренування» в Іспанії

Дисципліна «Картинг» «Тренування» в Іспанії

21-22 жовтня на картодромі Circuito Internacional de Zuera відбувся заключний етап Чемпіонату Іспанії з картингу. Іспанці одні з останніх у Європі визначають переможців та володарів путівок на Rotax Grand Final, який відбудеться 4-11 листопада у Португалії. Олександр Бондарев, який вже має таку путівку, мав чудову нагоду ще раз позмагатись з найкращими іспанськими та португальськими пілотами у складi icпанськоi заводськоi команди EKR Kart Racing.

Кваліфікацію Олександр проїхав 4-м, і це дало йому непогану стартову позицію, яку він вдало використав, закріпившись спочатку на 3-й, а потім і на 2-й позиції. Перед фінішним колом Олександр виходить уперед і впевненно фінішує. Чудовий початок!

Але всі випробування були ще попереду. Виявилось, що за Регламентом Чемпіонату, стартові позиції у другому фіналі визначаються не за результатами першого фіналу, як у нас, а за другим кращим часом у кваліфікацї, який у Олександра виявився 17-м.

Така стартова позиція практично позбавляє пілота шансів на загальний успіх. Але Сашко зробив майже неможливе, коло за колом він просувався вперед. І в результаті, фінішував 4-м, обігнавши 13 суперників! Але радіти ще було зарано: комісари дали Олександру 5 секунд пеналізації за невідповідне положення бамперу, що відсунуло його на 10 місце.

Загальний результат за підсумками двох фіналів - 3 місце! І український прапор в руках Олександра замайорів на подіумі!

Прес-реліз Комітету картингу FAU