ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Картинг. Чемпіонат України 2017. Фінал

Дисципліна «Картинг» Картинг. Чемпіонат України 2017. Фінал
Пов`язана подія: 6-й этап Чемпионата по картингу

Недільними гонками в Полтаві завершився Чемпіонат України з картингу 2017 року. Для когось VI-й етап став продовженням впевненої чемпіонської ходи, для когось - випробуванням сил в новому класі, а то й взагалі дебютним в професійному картингу. На разі картингову громаду ще чекає Кубок України, а у самих молодших спортсменів попереду ще один етап «Кубку «Дитячої Академії Картингу».

«60 Міні»

Без перебільшення можна сказати, що це один з класів, який став прикрасою всього Чемпіонату. Фінальний етап не став виключенням, і вже відома трійця пілотів і цього разу показала справжній майстер клас.

В першому фіналі за перемогу основна боротьба пройшла між Ростиславом Костиною та Олександром Бондарєвим. Яннісу Андросу довелося після старту надолужувати втрачені позиціїї. А в середині пелетону насичену боротьбою гонку провели Антон Мороз, Ярослав Нельга та Олексій Яремій. А в боротьбі за лідерство Саша робить дві вдалі атаки, одну з яких Ростік відразу нівелює перехрестив траєкторіі. А повертати втрачену позицію після другої, довелося, вже традиційно, на останньому колі в дуже красивому маневрі.

Фінальна гонка стала концентрованим відображенням всього Чемпіонату в даному класі. Це дійсно було щось неймовірне! Почнемо з яскравого протистояння Олександра та Ростислава. Вони три рази обмінюються позиціями, постійно нагадуючи один одному про себе. Явно, ніхто не збирався відступати. А в другій половині гонки до їх протистояння приєднується Янніс, який першу половину дистанції витрачає на те, щоби під’їхати ближче до лідерів. І ось тут починається найцікавіше – тепер вже три рівних по силі пілоти вступають в безкомпромісну епічну битву. Декілька обгонів на протязі кола, постійна зміна лідера, надзвичайні атаки. При цьому дуже і дуже важливим є той факт, що у всій цій боротьбі відчувалася надзвичайна повага пілотів один до одного і, як результат - всі вони перетинають фінішну лінію. А кращим цього разу стає Янніс Андрос, гонка якого може стати сценарієм будь-якого героїчного сюжету. Наздогнав, обігнав та відірвався! Браво!

Підсумок етапу: перемагає Ростислав Костина (Borsch Racing, Київ), Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) – друге місце, Олександр Бондарєв (Кононець-моторспорт, Київ) – третє місце.

«ДАК «Мікро»

Обидва фінали принесли різне розташування лідерів на фінішній прямій. Цього разу кращими стали Лєв Крутоголов, Лєв Слюсаренко та Макар Желєзняк. І хоча юних пілотів очікує ще один етап, вже зараз ми можемо привітати одного з них з достроковою перемогою у серії. Кращім в «Кубку «Дитячої Академії Картингу 2017» стає Лев Крутоголов! Браво переможцю!

Підсумок етапу: перемагає Лев Крутоголов (Інгул-карт, Київ), його однокомандник – Лев Слюсаренко другий, третій – Макар Железняк (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

«Безкоробка»

У «Безкоробці» об’єктивно кращим цього разу був Богдан Волинець, який впевнено виграє обидві гонки. Андрій Філенко також показує зріле пілотування і доїжджає другим. А красиву боротьбу показують Олександр Носаченко, Сергій Подтергер та дебютант класу –Марія Караваєва. Дякуємо пілотам за чудову гонку.

У підсумку – перемога за Богданом Волинцем (Borsch Racing, Київ), друге місце у Андрія Філенко (Kovdob-motorsport, Чернігів), третій – Сергій Подтергер (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

«Безкоробка Юніор»

«Безкоробку Юніор» цього разу підкорює Жора Красько, обидва рази фінішуючи першим. Влад Іванченко та Микита Фурніка долучаються до боротьби за місця на подіумі і проводять красиву гонку. А ми вітаємо дебютанта класу – Олександра Партишева, який в протистоянні з Андрієм Одиницею та Кирилом Прібитковим виборює четверте місце.

Отже, перемагає Георгій Красько (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), Влад Іванченко (Кононець-моторспорт, Київ) – другий, третій – Микита Фурніка (ХОТШ ТСОУ «Лідер», Харків).

«KZ2»

Основна боротьба за призові місця у класі склалася між Іллею Телюком, Олександром Совічем, Єгором Скалею та Іваном Пекліним. І якби не помилка на старті фіналу Совіча, після якої Олександру довелося наздоганяти, вочевидь, що підсумок етапу міг стати іншим. А старт фінальної гонки чудово вдається Пекліну, він виходить другим. Телюк виграє старт та впевнено зберігає за собою лідерство до самого фінішу. Скаля втримує за собою третю позицію, не дивлячись на те що майже всю гонку переслідує його Сович. Нажаль через інцидент фінальну гонку достроково завершили Богдан Петренко та Денис Мартинюк.

Отже перемагає у VI-му етапі Ілля Телюк (ХОТШ ТСОУ «Лідер», Харків), другий – Олександр Сович (PROMARMATURA, Дніпро), і третій – Іван Пеклін (Victory Racing Team, Київ).

Традиційно, спонсором грошового призового фонду змагань став «Фонд підтримки молодих пілотів імені Олексія Долота».

Дякуємо спортсменам за чудові гонки та до зустрічі на Кубку України!

Прес-реліз Комітету картингу FAU