ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Чемпіонат «Ротакс» - національний сезон завершено

Дисципліна «Картинг» Чемпіонат «Ротакс» - національний сезон завершено
Пов`язана подія: 6-й этап Чемпионата «РММЧУ»

Чемпіонат України «Ротакс Моджо Макс Челендж Україна 2017» майже завершено. Шість етапів пройшли швидко, і на разі ми лише чекаємо фінальних результатів по класам та визначення володарів квитків на «Світовий Гранд Фінал», що відбудеться 4-11 листопада в Португалії.

А минулими вихідними ми мали змогу спостерігати за цікавою боротьбою у більшості класів.

В класі «DD2» головними героями гонок стали всі пілоти одразу. Ігор Ткачук в обох гонках впевнено лідирує і не залишає шансів своїм спортивним опонентам. За призові місця борються Сергій Осінний, Віталій Нельга та Валерій Мороз, який скориставшись в першій гонці боротьбою Сергія та Віталія між собою проходить останнього та фінішує третім. Але у фінальній гонці Віталій обходить Валерія та впритул наближається до Сергія, але обійти його Віталію все ж не вдається, і він фінішує третім. Отже у підсумку Мороз займає четверте місце, а Дмитро Каневський – п’яте.

А призові місця розподілилися наступним чином: Ігор Ткачук (PROMARMATURA, Дніпро) – перше місце, Сергій Осінний (ОСА-картрейсинг, Кам’янське) – друге місце, Віталій Нельга (Картпром, Дніпро) – третє місце.

Небагато чисельний цього разу клас «Майстер», гонки якого пройшли об’єднаними з класом «DD2», виграє Віталій Євтехов, хоча і не без долі випадку – через зіткнення Сергія Подтергера та Олександра Носаченко, вони втратили багато часу на повернення в гонку.

Отже – Віталій Євтєхов (PROMARMATURA, Дніпро) перемагає, у Сергія Подтергера (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) – друге місце, і у Олександра Носаченко (VRT, Київ) – третє.

У «Юніорах» героєм гонок стає Владислав Іванченко. Георгій Красько обидва рази впритул наближається до Влада, але обійти його Жорі не вдається, і він фінішує другим. А третє місце виборює дебютантка класу – Дарія Мишко, яка у фіналі, на відміну від півфіналу, приїжджає третьою, вигравши позицію у боротьбі з Антоном Рябошапкою.

Отже, у підсумку: перемагає Влад Іванченко (Кононець-моторспорт, Київ), Георгій Красько (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) – друге місце, Дарія Мишко (СТК «Лтава», Полтава) – третє місце.

У класі «Micro» пілоти, як завжди, не надають можливості батькам та тренерам спокійно спостерігати за гонками. Цього разу «порушувачами спокою» стають Дмитро Коржавін та Янніс Андрос, які в обох гонках ведуть боротьбу за перемогу в етапі. До моменту помилки в півфіналі, Дмитро довгий час знаходиться на відстані атаки. А у фіналі, після рестарту, чудово повертається в боротьбу і навіть обходить Янніса, але Янніс ніяк з цим не погоджується і продовжує атакувати. Ярослав Нельга у півфіналі фінішує другим, і як би не схід у фінальній гонці, очевидно розташування пілотів на подіуму могло стати трохи іншим.

У підсумку Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) обидва рази приїжджає першим і перемагає у фінальному етапі, друге місце у Дмитра Коржавіна (ОСА-картрейсинг, Кам’янське), і третє – у Антона Мороза (Dnipro Kart, Кам’янське).

У класі «Mini» призові місця розподілилися наступним чином – перемагає Олександр Партишев (Borsch Racing, Київ), друге місце займає Іван Іванов (Dnipro Kart, Кам’янське), і третє – Данііл Кукурузов (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

У «Сеньорах» лідером класу цього разу став Денис Чернишов, який обидва рази фінішує першим не дивлячись на постійний пресинг з боку Богдана Волинця. В такій рівній боротьбі, ціна однієї, навіть невеличкої, помилки може коштувати перемоги. Декілька разів, здавалося, що Богдан ось-ось випередить Дениса, але Чернишов впевнено проводить гонку і хоча часом помиляється, очевидно робить це рідше за свого переслідувача, що у підсумку і надає йому невелику, але таку важливу перевагу.

Такою ж концентрованою та насиченою стала боротьба за третє місце на подіумі між однокомандниками Богданом Лейченко та Єгором Лушкиним, яку у підсумку виграє Єгор. Андрій Філенко обидва рази фінішує п’ятим, а Олександр Носаченко – шостим.

Отже переможець етапу – Денис Чернишов (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), друге місце – Богдан Волинець (Borsch Racing, Київ), третє – Єгор Лушкин (PROMARMATURA, Дніпро).

Отже, чекаємо офіційного вручення квитків на «Ротакс Гранд Фінал 2017» переможцям сезону в чотирьох класах, та бажаємо їм успіху у гонках з найкращими картингістами Світу!

Прес-реліз Комітету картингу FAU