ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Чемпіонат України з картингу «Ротакс»: передостанній

Дисципліна «Картинг» Чемпіонат України з картингу «Ротакс»: передостанній
Пов`язана подія: 5-й этап Чемпионата «РММЧУ»

Минулими вихідними на київській «Чайці» відбувся V-й етап Чемпіонату України «Ротакс Моджо Макс Челендж Україна» 2017. Паралельно відбулися клубні змагання «Дитячої Академіїї Картингу» в класі «Комер Мікро», в яких прийняли участь два пілоти – Марк Чупінін та новичок класу Андрій Круглік, син відомого Українського гонщика. Вітаємо Андрія з дебютом та бажаємо блискучої спортивної кар`єри.

В класі «Мікро» після цікавої боротьби в фінальних гонках між Олександром Партишевим та Даніілом Кукурузовим призові місця були розподілені між ними та Андрієм Скоком. Але фінальний протокол ми поки що не маємо через те, що результати знаходяться під протестом.

В класі «Міні» ми, як завжди, отримали цікаві гонки у виконанні наших юних дарувань.

Так в півфіналі вже в першій s-ці перша трійка пілотів три рази обмінюється місцями! Ростік Костина опиняється на третій позиції і починає робити все можливе для виходу вперед і це йому вдається, він обходить і Сашу Бондарева, і Янніса Андроса. Янніс висить на хвості у Ростіка, а Едгар на хвості у Саші. Останній відрізок гонки проходить у класиці жанру: Янніс обходить Ростіка, і в останньому повороті до них приєднується ще і Бондарєв! Втрьох в одному повороті! Це щось неймовірне! А за ними відразу Едгар. Отже, першим фінішує Ростік, і три пілоти в один ряд відразу за ним.

Зі старту фінальної гонки пілоти виходять в такій послідовності - Костина, Бондарєв, Андрос, Радок, Анпілогов. Обгони на вимушують чекати на себе, і Янніс обходить Сашу, а Едгар обходить Романа Радок. Діма Коржавін веде боротьбу з Ярославом Нельгою, і в підсумку випереджає його. Янніс під'їжджає все ближче до Ростіка та нав'язує йому боротьбу, але Ростік дуже зріло проїжджає останнє коло та просто не залишає шансів своєму супернику і фінішує першим.

Підсумок етапу: перемога за Ростиславом Костиною (Borsch Racing, Київ), Андрос Янніс – друге місце (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), третє місце за Романом Радок (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

В «Юніорах» не було рівних Владу Іванченко, який після перемоги в кваліфікації впевнено виграє обидві недільні гонки. Жора Красько та Слава Путятін зіштовхуються на старті та вивалюються з боротьби у півфіналі. Другим заїжджає Павло Лушкін, третім Микита Фурніка.

У фінальній гонці чудово вдається старт Славі, і на пряму він відправляється вже третім. Жора виходить п`ятим, обходить Микиту та кидається навздогін за Славою. Але через технічні проблеми він сходить з дистанції. Перша трійка розтягується, Влад впевнено лідирує, Павло не може під'їхати на відстань атаки, а Славі не вдається наблизитися до Лушкіна. Микита Фурніка після чудового обгону виходить на четверте місце.

У підсумку: перемагає Влад Іванченко (Кононець-моторспорт, Київ), друге місце за Славою Путятіним (Borsch Racing, Київ), Андрій Одиниця третій (ХОТШ ТСОУ «Лідер», Харків).

Цікавими видалися також гонки в класі «Сеньйор». Приєднавшись до Київського етапу Євген Крамар та Антон Зайцев привнесли різноманіття в розклад сил в класі.

Яскравий виступ Богдана Волинця у кваліфікації продовжився і під час недільних гонок – обійшовши Андрія Філенко на перших колах півфіналу він кидається наздоганяти лідируючого Крамара. Під кінець дистанції наздоганяє його і начеб-то знаходиться на відстані атаки, але Женя утримує за собою першу позицію до самого фінішу. А за лідерами на протязі всієї дистанції йде напружена боротьба між чотирма пілотами за третє місце. Лушкін, Філенко, Чернишов та Лейченко тримають у напрузі всіх вболівальників. У підсумку – Лушкін приїжджає третім, за ним фінішує Чернишов, потім Лейченко та Філенко. Після технічного контролю Лушкін та Чернишов отримують 10-ти секундну педалізацію за невідповідне положення переднього обтікача після зіткнення під час стартової процедури через що відкочуються на сьоме та восьме місця відповідно.

Старт фінальної гонки також виграє Женя, а за ним трапляється завал, і три пілоти залишаються в повороті. Другим на пряму виходить Богдан Лейченко, за ним Чернишов та Лушкін, а вже потім Богайчук Валентин та Антон Зайцев. Богдан Волинець після завалу нажаль не продовжує гонку. По ходу гонки Лушкін обходить Чернишова, і далі вони вдвох обходять Богдана Лейченко і фінішують другим та третім відповідно.

У підсумку перемога за Євгеном Крамаром (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), Андрій Філенко другий (Kovdob motorsport, Чернігів), Єгор Лушкин третій (PROMARMATURA, Дніпро).

В класі «DD 2» напружену та красиву боротьбу показали Ярослав Нельга та Ігор Ткачук декілька разів обмінявшись позиціями між собою у фінальних гонках.

У підсумку перемога достається Ігору Ткачуку (PROMARMATURA, Дніпро), Віталій Нельга другий (Картпром, Дніпро), Дмитро Каневський третє місце (DNIPRO KART, Кам`янське).

Прес-реліз Комітету картингу FAU