ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Картинг: «Чемпіонат Дніпропетровщини та м. Кам’янське»

Дисципліна «Картинг» Картинг: «Чемпіонат Дніпропетровщини та м. Кам’янське»
Пов`язана подія: 5-й этап «Открытого Чемпионата»

Фінальними недільними гонками завершилася національна серія з картингу «Чемпіонат Дніпропетровщини та м. Кам’янське» 2017 року. Слід відзначити, що для 5-го етапу картодром-красень «Dnipro Kart» підготував для спортсменів нове випробування у вигляді чергової конфігурації траси, яка за відгуками також сподобалася пілотам, за що окрема подяка організаторам!

«Піонер-Н Міні»

Головними дійовими особами обох фіналів стали троє учасників етапу в цьому класі. Боротьба за перемогу розгорнулася між Михайлом Путрею та Антоном Морозом. Тимур Веснін в першому фіналі сходить з дистанції через технічні проблеми, а в другому заїжджає третім. Антон з Михайлом ведуть боротьбу між собою на протязі першого фіналу, декілька разів обмінюються позиціями, а під кінець дистанції навіть зіштовхуються, після чого лише одному з них вдається самостійно перетнути фінішну лінію.

У другому фіналі довести боротьбу до фінішного прапору Антону завадила технічна несправність, а саме не витримавший напруження глушник. Таким чином першим фінішував Михайло, а другим Тимур.

Підсумок 5-го етапу: перемагає Михайло Путря (DniproKart), другий Тимур Веснін, третій Антон Мороз (DniproKart).

У сезоні перемагає Михайло Путря, другий Антон Мороз (обидва DniproKart), третій Станіслав Дячино (ХОТШ ТСОУ «Лідер»).

«Ротакс Міні»

В класі «Піонер-Н» заявився всього один пілот Михайло Черниш, тому він прийняв участь у гонках разом з пілотами класу «Ротакс Міні», де головну боротьбу за перемогу продемонстрували Данііл Тарасов, який обійшов свого суперника у першому фіналі, та Єлісей Бродовський, який в другому фіналі витримав тиск Данііла та фінішував першим. Хоча, Данііл до кінця довести гонку, нажаль, не зміг через технічні проблеми з машиною. Іван Іванов постійно знаходився поруч, та у другому фіналі фінішував другим. Черниш обидва рази фінішує четвертим.

За підсумками 5-го етапу перемагає Єлісей Бродовський, Іван Іванов другий і Данііл Тарасов третій. Всі пілоти - представники команди DniproKart.

У сезоні класу «Ротакс Міні» призові місця розподілилися наступним чином – перемагає Данііл Тарасов, Данііл Луговий другий, Іван Іванов третій. Всі пілоти - представники команди DniproKart.

У сезоні класу «Піонер-Н» перемагає Михайло Черниш (DniproKart), Матвій Андруша другий, Олексій Телюк третій (ХОТШ ТСОУ «Лідер»).

«Комер Мікро»

Беззаперечним лідером класу з кращим часом кола став Марк Чупінін. Тимофій Владиміров, хоча в другому фіналі і зміг значно покращити свій час на колі, але наздогнати Марка, який вже набрав свій темп і встиг відірватися було вже дуже важко. Таким чином він обидва рази фінішує другим. Тимофій Бурлачкін стабільно фінішує третім, а слід за ним і Андрій Копил.

У 5-му етапі перемагає Марк Чупінін (Картпром), Тимофій Владиміров другий (DniproKart), Тимофій Бурлачкін третій (DniproKart).

Переможцем серії стає Марк Чупінін (Картпром), Тимофій Владиміров з невеличким відставанням по сумі балів займає друге місце, бронзовий призер Тимофій Бурлачкін (обидва DniproKart).

«Ротакс Мікро»

Антон Мороз та Михайло Путря продовжили своє очне протистояння також і в цьому класі. Протримавши в напрузі вболівальників та декілька разів обмінявшись позиціями, першим в першому фіналі фінішує Антон. Друга фінальна гонка підкоряється Михайлу, і також після довготривалої боротьби тепер він перший на фініші. Ярослав Нельга стабільно приїжджає третім.

Підсумок 5-го етапу – перемагає Михайло Путря, Антон Мороз другий (обидва DniproKart), Ярослав Нельга - третє місце (Картпром).

Переможцем серії стає Антон Мороз (DniproKart), срібний призер Дмитро Коржавін (OSA Kart Racing), і бронза у Михайла Путрі (DniproKart).

«Коробка-125»

На старті першої фінальної гонки класу два пілоти - Юрій Бурхович та дебютант класу Денис Мартинюк - влаштували справжнє шоу, і старт видається м’яко кажучи несподіваним. Денис трохи не встигає зреагувати, через що Юрій зтикається з ним, його карт розвертає, і він втикається в боковий обтікач карта Дениса. І двом пілотам доводиться самостійно штовхати карти, щоб запустити двигуни. А тим часом Ярослав Дмитрієв впевнено проводить гонку і вже більше ніж на коло випереджає своїх суперників.

В другому фіналі старт провалює Юрій, а першим виходить Ярослав, кого майже відразу обходить Мартинюк, який і фінішує першим.

Отже у 5-му етапі перемагає Ярослав Дмитрієв (СТК Прометей), Юрій Бурхович другий (DniproKart), Денис Мартинюк третій (ДЮСШ «Автомобіліст»).

Переможцем серії стає Олександр Дерюга (ХОТШ ТСОУ «Лідер»), Юрій Бурхович другий (DniproKart), Ярослав Дмитрієв (СТК Прометей) – бронзовий призер.

«125 Безкоробка Юнаки» та «125 Безкоробка»

Об’єднані гонкі класів також стали прикрасою уік-енду. Павло Лякса показав справжній майстер-клас, обидва рази впевнено вигравши. Богдан Лейченко в першому фіналі, хоча і стартує першим, втрачає дві позиції, але згодом одну з них повертає, обійшовши Ярослава Пилипенко. Вячеслав Рябошапка фінішує третім в своєму класі.

Підсумок етапу – Павло Лякса, Ярослав Пилипенко, В’ячеслав Рябошапка. Всі пілоти – представники команди DniproKart.

Переможцем серії в класі «Безкоробка Юніор» стає Микита Фурніка (ХОТШ ТСОУ «Лідер»), друге місце –Ярослав Пилипенко, третє – В’ячеслав Рябошапка (обидва DniproKart).

Переможцем сезону в класі «Безкоробка» стає Богдан Лейченко (ПРОМАРМАТУРА), Антон Рябошапка другий (DniproKart), Микола Чорний третій (ФКТО «Тернопіль»).

Переможцем сезону у командному заліку стала команда КК «Лідер» (Харків), срібний призер з перевагою в один бал – BorschRacing (Київ), і DniproKart (Кам’янске) стає бронзовим призером.

Вітаємо переможців та призерів!

Організатори змагань висловлюють подяку партнерам: компанії FORSA та страховому партнеру – компанії БРОКБІЗНЕС.

А також інформаційним партнерам Чемпіонату: Ua.motorsport.com; Autocentre.ua; Sport.ua; XSport.ua; Autosport.pfv.com.ua

Прес-реліз Комітету картингу FAU