ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Кантрі-крос: «12 місяців»

Дисципліна «Кантрі-крос» Кантрі-крос: «12 місяців»
Пов`язана подія: «Умань. Скіфські шляхи»

Напевно усі пам’ятають казку «12 місяців». Там де за короткий проміжок часу змінилася багато разів погода. Щось саме таке відбувалося на 2-му етапі чемпіонату України з кантрі-кросу «Умань. Скіфські шляхи».

Напередодні висока температура давала надію на гарну погоду протягом наступного дня. Але вранці вона раптово змінилася, і спортсменів зустрічала справжня снігова завірюха та мороз. Стало вочевидь, що гума вибрана спортсменами на змагання може «не спрацювати». Видимість значно погіршилася, та задавалося, що перегони будуть нагадувати арктичну експедицію. Але вже до заїздів хутровина зникла, вітер стих, виглянуло сонце, та к старту класів юніорів на трасі вже залишалось мало снігу. Цей сніг не став перешкодою для юних квадроциклістів, і вони усі добре боролися до самого фінішу.

До початку заїздів дорослих спортсменів сніг остаточно зник, але залишився легкий бруд. Знову зміна покриття, і знову необхідність думати про вибір нової гуми на заїзд. Усі класи змагання були достатньо наповненими для того, щоб скласти достойну боротьбу за подіум. Відбулося два заїзду класів ATV та один класів UTV. До речі погодні зміни не припинялися, а під час перегонів класів UTV на трасі почала... з’являтися пилюка!

На кожному колі спортсменів чекали 6 трамплінів (120 за гонку) та 60 поворотів (1200 за гонку). Місцями траса була достатньо швидкою, і організаторам довелося в двічі використовувати ретардери для безпеки екіпажів. Усього у змаганні прийняло участь 5 команд, 54 спортсмена у 8-ми класах.

Наступний етап відбудеться 9 квітня у місті Білгород-Дністровський Одеської області. І там наші змагання теж відбудуться вперше! Чекаємо усіх на 3-ому етапі чемпіонату України!

Переможці 2-го етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу:

- Євген Товстик (клас «ATV-Junior»);

- Микита Хомяк / Іван Даниленко («UTV-Junior»)

- Євген Федотов («ATV-Cross»);

- Олексій Щербаков («ATV-Light»);

- Ярослав Товстик («ATV-Medium»);

- Богдан Зирін («ATV-Hard»);

- Петро Ліфшиць / Анастасія Майорова («UTV-1000»);

- Віталій Нехода / Олег Кнуренко («UTV-Turbo»);

- Командний залік - OFFROAD-GROUP

Прес-реліз організатора