ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Український картингіст вперше здобув титул Чемпіона Європи!

Дисципліна «Міжнародні гонки» Український картингіст вперше здобув титул Чемпіона Європи!

На наших очах минулого тижня сталася визначна подія для України — Олександр Бондарев став першим українцем, хто зумів вибороти титул Чемпіона Європи.

Цього вікенду італійський трек «Cremona Circuit» прийняв четвертий фінальний раунд Чемпіонату Європи з картингу. У категорії OK Junior, у якій виступає українець Бондарев, прийняв старт 81 найкращий картингіст з різних куточків Світу.

Вікенд розпочався не дуже вдало. У пʼятницю у кваліфікації Олександр зайняв 29-у позицію у рейтингу. Однак, після суботніх Хітів і тяжкої роботи він відіграв 22 позиції в загальному списку та увійшов у топ-5 «свого» Супер Хіта, здобувши хорошу стартову позицію.

Неділю, затамувавши подих, чекали усі, адже після боротьби у Супер Хіті та Фіналі, вирішувалося, хто ж стане Чемпіоном Європи. Суперники майже наздогнали Олександра по балах. Яскрава перемога у Супер Хіті А, де стартувавши з четвертого місця Олександр вже з другого кола зайняв лідируючу позицію, допомогла нашому пілоту отримати і хорошу стартову позицію у Фіналі.

Фінал тримав напругу до останнього кола. Олександр знову починав четвертим, і хоча старт був важким, на шостому колі українцю вдається обігнати суперника і зайняти «бронзову» позицію. Фінішувавши третім, наш гонщик здобуває ще один подіум на 4-му етапі FIA Karting European Championship.

Подіум в Іспанії, дві перемоги у Чехії та Данії та подіум в Італії приносять Олександру й абсолютну перемогу у боротьбі за титул Чемпіона Європи 2023 року!

Пишаємося прекрасною роботою нашого Чемпіона! Так тримати!

Нагородження Олександра, як переможця Чемпіонату Європи 2023, відбудеться у грудні на загальній церемонії FIA з іншими пілотами картингу та гонщиками інших Чемпіонатів, наприклад, «Формули 1».

Щиро дякуємо команді Kart Republic, Driver Management - WHSG за злагоджену роботу, батькам за підтримку на шляху до чемпіонства, нашим найкращим вболівальникам за слова підтримки та привітання, а також, що розділяєте з нами усі визначні моменти!

Дякуємо Favbet Foundation за підтримку!

Українці сильний та незламний народ! Кожного дня ми це доводимо на усіх фронтах!

Прес-реліз UkrKarting