ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«DAU F4 Series-2024. Season 2»: недощова гонка в Британії

Дисципліна «Цифровий автоспорт» «DAU F4 Series-2024. Season 2»: недощова гонка в Британії

Четвертий утап «OZKA Гран Прі», названий на честь нашого партнера Одеського заводу кабельної арматури, в рамках серії «Digital Autosport of Ukraine: F4 Series–2024. Season 2» пройшов на трасі Снеттертон під дощовими хмарами, але дощу таки не було. Всі практики до гонки проходили саме в дощову погоду, тому пілотам і їх автівкам важко було переналаштуватись на сухий трек. Це спричинило багато помилок – навіть лідери були не готові до цього.

Кваліфікація пройшла доволі очікувано: її виграв і зайняв поул позицію Ілля Ракітін, за яким розмістився Євген Афанасьєв, а третім опинився швидкий пілот з Ісландії Арон Брекі Вальгерсон. Із неочікуваного сталося те, що Абдулрахман Аль Вахабі не зміг проїхати залікове коло і опинився в кінці пелетону.

В першому спрінті все було цікаво і жваво з самого початку. Пілоти не знали, що очікувати від погоди. Абдулрахман зробив ставку на дощову гуму, але дощ не пішов, і він на дощовій гумі почав дуже сильно втрачати позиції.

Події розвились несподіваним чином. Євген проходить Іллю на старті, але потім в боротьбі потрапляє в дуже серйозну аварію, забираючи з собою Саіфа Аль Равахі. Обидва втрачають дуже багато позицій, а також шанс на боротьбу за подіум. Ілля виходить вперед, але за ним тримається і наздоганяє Анатолій Савицький, періодично здійснюючи атаки. Але супернику нічого не вдається, і Ілля перемагає.

Друга гонка, реверс топ-10 пілотів і, як завжди, кожний лідер намагається вийти вперед, а повільніші пілоти захищають свою позицію. Так стається аварія в першому повороті, після якої Дмитро Заложніков та Антон Іващенко потрапляють в бокси і ремонтуються. Арон Брекі, стартувавши з поула, тримає 1-у позицію, за ним йдуть Євген Афанасьєв, Абдулрахман Аль Вахабі та Ігор Молодан. Вони один за одним помиляються та розчищають дорогу Іллі Ракітіну, котрий, стартувавши останнім, майже без помилок проходить їх. Так він перемагає і в другій гонці.

Подивитись на цю боротьбу можна на нашому youtube-каналі.

Слідкувати за оновленнями та спостерігати за успіхами українських сімрейсерів на міжнародних перегонах можна на інформаційних ресурсах КЦА FAU, де ви знайдете найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту:

- Discord-канал;

- youtube;

- телеграм-канал;

- фейсбук-сторінка;

- інстаграм;

- twitch.tv.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Генеральний партнер четвертого етапу:

- Одеський завод кабельної арматури;

Ігрові партнери:

- HATOR - виробник комп’ютерного обладнання;

- Зона51 - Магазин все для кіберспорту;

Партнер:

- Одеський завод кабельної арматури;

Інформаційні партнери:

- AUTO.RIA;

- Авторадіо;

- РадіоКлуб;

- GAMEINSIDE.UA;

- Автобазар;

- Автоцентр;

- XSPORT;

- Перший автомобільний. Автоспорт

- АвтоСвіт;

- StarterMedia;

- AutoExpert.

Прес-реліз КЦА FAU