ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

GTC Race Нюрбургринг: українці на подіумі 2-го етапу

Дисципліна «Міжнародні гонки» GTC Race Нюрбургринг: українці на подіумі 2-го етапу

З 28 по 30 червня на відомому німецькому треку Нюрбургринг відбувся другий етап німецької серії GTC Race, де українські пілоти показали хороші результати.

Іван Пеклін здобув 3 місце у класі GT3 SEMI у другій з коротших гонок, а Костянтин Гуцул виборов перемогу у заліку GT3 AM у першому старті. Додамо, що у кожній з цих категорій на етапі виступали по п’ять учасників. 60-хвилиний заїзд приніс українцям 5-е місце серед шістьох екіпажів категорії GT3 SEMI.

Цього разу перегони проходили на короткій конфігурації Нюрбугрингу, що складає близько 3 кілометрів, а вже восени заключний етап GTC Race відбудеться на п’яти-кілометровій конфігурації цього треку.

Нагадаємо, що GTC Race це мультикласова серія, де під час одного етапу відбувається три гонки: два спринти по 30 хвилин та гонка GT60 на годину, під час якої пілоти міняються за кермом авто.

Загалом сезон 2024 розпочався вдало для українців. Під час першого гоночного уікенду, що проходив з 10 по 12 травня на треку Ощеслебен, Іван та Костянтин показали три третіх результати серед учасників на машинах GT3, але за трохи меншої загальної кількості пілотів, що дало українцям важливі бали в подальшій боротьбі за перемогу у серії.

Наступний етап чемпіонату відбудеться з 9 по 11 серпня на німецькому треку Хокенхаймринг. Тож бажаємо успіхів Івану та Костянтину та вболіватимемо за них!

За матеріалами організатора