ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Іван Клименко на подіумі «GT World Challenge Europe»

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Іван Клименко на подіумі «GT World Challenge Europe»

Українець Іван Клименко (на фото) виступає у вже «традиційній» та досить авторитетній серії змагань на автомобілях категорії GT3 – «GT World Challenge Europe Sprint Cup», яка раніше була відома нашим співвітчизникам як «Blancpain GT Series Sprint Cup». Серія складається з десяти етапів та декількох «тестових» уік-ендів, які проходять на найвідоміших треках Європи.

Перші два етапи цьогорічного сезону – на французькому Поль Рікар та британському Брендс Хетч – склалися не дуже вдало для екіпажу українця. Але третя «спроба» – на італійському Мізано – принесла Івану Клименко та його напарнику бельгійцю Жилю Стадсбадеру (Gilles Stadsbader) подіум у другій з двох за уік-енд гонці, яка проходила майже вночі.

Додамо також, що на третьому етапі прийняли участь 34 екіпажі у чотирьох «кубках» (за підготовкою пілотів). Іван та Жиль стартували у «срібному» кубку на автомобілі Audi R8 LMS GT3 EVO II, де проти них змагалися ще шість екіпажів. У «нічній» гонці українець з бельгійцем фінішували другими у своєму кубку та чотирнадцятими у загальному заліку.

За матеріалами організатора