ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«Зона51 Race Sebring» – фінал серії GT3

Дисципліна «Цифровий автоспорт» «Зона51 Race Sebring» – фінал серії GT3
Пов`язана подія: «DAU GT3 Series - 2024. Season 1», 6 етап

КЦА FAU успішно завершила міжнародну серію віртуальних змагань «DAU GT3 Series» («Digital Autosport of Ukraine: GT3 solo-endurance Series - 2024. Season 1») на автомобілях класу GT3 на симуляторі iRacing.

22 березня відбувся шостий фінальний етап «Зона51 Race Sebring». Подивитись фінальний заїзд можна на офіційному youtube-каналі КЦА FAU.

Учасники змагалися на віртуальному американському треку Себрінг, де в той самий уік-енд відбувся також 12-годинний марафон «12 Hours of Sebring», в якому прийняла участь і команда Digital Autosport of Ukraine. Вона посіла 4 місце в своїй гонці в загальному протоколі.

Загалом на участь в серії від КЦА FAU подали заявки 48 спортсменів з різних континентів, 38 з яких вийшли на старт перегонів. Серед учасників були діючі чемпіони з картингу з Японії, Великобританії, Оману та призери реальних перегонів з Перу, Бразилії та Австралії.

Зовсім трошки не вистачило до перемоги срібному призеру серії українцю Тимуру Ольховику, який поступився лише сімома балами представнику з Оману Ібрахіму Аль Алаві. До речі національна команда Оману взяла «золото» в командному заліку серії. Відповідальний підхід до змагань продемонструвала і команда з Ямайки, в який навіть є свій гоночний інженер, що налаштовував боліди для своїх пілотів. Як результат – друге місце в заліку команд. Трете місце здобула українська команда RLR (у складі Дмитра Заложнікова та Іллі Ракітіна), а сам Ракітін став бронзовим призером серії.

Пряма мова від Стівена Гюнтера: «Від імені Ямайського мотогоночного клубу» (JMMC) та Ямайської асоціації симуляційних перегонів (JSRA) я дякую вам та Комісії Цифрового Автоспорту Автомобільної федерації України за запрошення взяти участь у серії DAU GT3.

Двоє наших SIM-гонщиків, Джейден Гаррісон та Джошуа Брейді, отримали величезне задоволення від високого рівня змагань і з нетерпінням чекають на участь у будь-яких майбутніх заходах, на які нас можуть запросити.»

Призери сезону серії GT3:

Загальний залік:

1. Ibrahim Al Alawi (Оман) – 267 балів

2. Тимур Ольховик (Україна) – 260

3. Ілля Ракітін (Україна) – 251...

Національний залік:

1. Тимур Ольховик – 260 балів

2. Ілля Ракітін – 251

3. Владислав Михайленко – 236...

Залік команд:

1. Team Oman 2 (Оман) – 447 балів

2. Team Jamaica (Ямайка) – 391

3. Team RLR (Україна) – 373...

Нагадуємо, що з 13 квітня стартує міжнародна серія віртуальних перегонів на автомобілях класу TCR. Якщо ви теж відчуваєте сили позмагатись зі швидкими пілотами, то чекаємо вас на стартовій решітці. Як і завжди для спортсменів участь в змаганнях КЦА FAU є безкоштовною. На переможців, учасників та навіть глядачів чекають призи.

Щоб прийняти участь

1. Заповніть реєстраційну форму

2. Доєднайтесь до нас у дискорді

3. Доєднайтесь в симуляторі iRacing до ліги «Digital Autosport of Ukraine»

Нагадуємо, що Комісія Цифрового Автоспорту проводить розіграш безкоштовних річних підписок на симулятор iRacing. У нас є кілька кодів на річну підписку на iRacing + автомобіль «Формула 4» назавжди, але тільки для нових підписників цього автосимулатора.

Всі деталі в Discord КЦА

Слідкувати за оновленнями та спостерігати за успіхами українських сімрейсерів на міжнародних перегонах можна на інформаційних ресурсах КЦА FAU, де ви знайдете найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту:

- Discord-канал;

- youtube;

- телеграм-канал;

- фейсбук-сторінка;

- інстаграм;

- twitch.tv.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Ігрові партнери:

- HATOR;

- Зона51 - Магазин все для кіберспорту;

Інформаційні партнери:

- AUTO.RIA;

- Авторадіо;

- РадіоКлуб;

- GAMEINSIDE.UA;

- Автобазар;

- Автоцентр;

- XSPORT;

- Перший автомобільний. Автоспорт

- АвтоСвіт;

- StarterMedia;

- AutoExpert.

Прес-реліз КЦА FAU