ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FIA та iRacing об’єднують зусилля з розвитку майбутнього автоспорту

Дисципліна «Цифровий автоспорт» FIA та iRacing об’єднують зусилля з розвитку майбутнього автоспорту

FIA докладає зусилль, щоб надихнути майбутні покоління спортсменів та подвоїти глобальну участь у автоспорті. Партнер Міжнародної Федерації iRacing підтвердив, що надасть безліч промо-кодів для членів національних автомобільних федерацій, щоб дати їм змогу пілотувати віртуальні автомобілі FIA F4 на своїй платформі iRacing.

Автомобілі FIA Formula 4 вважаються першою сходинкою серед одномісних болідів з відкритими колесами для водіїв, які переходять від картингу до більш потужних категорій. З моменту створення в 2014 році цей клас техніки набув популярності в усьому світі, а його серії представлені не менше ніж на чотирьох континентах, а також на віртуальній платформі iRacing.

Це стало каталізатором нещодавнього впровадження дисципліни FIA Formula 4 у віртуальних перегонах iRacing – провідної в Світі компанії з моделювання автоспорту та кіберспорту, яка має понад 250 000 активних користувачів.

Згодом iRacing запропонувала FIA 12-місячні промо-коди на загальну суму понад 60 мільйонів доларів США, які будуть передані керівництву національних автомобільних федерацій по всьому Світу, та розподілятимуться на його розсуд. Щоб отримати код, користувачі повинні відповідати певним умовам, і наразі 59 федерацій вже запитували ці коди. Відповідні контактні дані кожної національної федерації можна знайти на сторінці www.fia.com/iRacing.

Кіберспортивні ініціативи усувають традиційні бар’єри для входу до професійних перегонів, пропонуючи недорогий і легкодоступний шлях до масового автоспорту. А звідти, потенційно, до справжніх автоспортивних змагань.

На платформі iRacing вже доступно багато автодромів, які відвідує FIA Formula 4, а віртуальні автомобілі F4 мають той самий рівень аналізу даних і деталей, що й його реальний прототип. До речі велика кількість національних федерацій вже проводять відповідні серії на цій платформі. Унікальне партнерство FIA та iRacing відкриває прекрасну можливість для майбутніх зірок автодромів розпочати свій шлях у спорті на сцені віртуальних гонок, що розвиваються дуже великими темпами.

* Якщо ви вже отримали промо-код від своєї національної федерації, активувати його можна на сторінці www.iracing.com/membership.

За матеріалами FIA