ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Фінальна битва за титул у віртуальній серії змагань на «Формулах 4»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Фінальна битва за титул у віртуальній серії змагань на «Формулах 4»

Тріумфом для українських гонщиків завершилась міжнародна серія віртуальних змагань «Digital Autosport of Ukraine: F4 Series - 2024. Season 1» (DAU F4 Series) на болідах «Формула 4» на симуляторі iRacing, яку організувала та провела Комісія Цифрового Автоспорту.

П’ятий завершальний етап було названо на честь лінійки мишок Pulsar від HATOR – Партнера змагань КЦА FAU.

Лише один бал різниці розділяв претендентів на титул перед стартом на віртуальному автодромі Себрінг. В запеклій боротьбі серед 36 сімрейсерів, що представляли багато країн Світу, боротьба за перемогу в загальному та в національному заліках відбувалась між українцями Іллею Ракітіним, Владиславом Михайленком та Тимуром Ольховиком.

Беззаперечним лідером першої гонки с двох гонок останнього уік-енду став Тимур Ольховик, який займав перед фіналом третю сходинку загального протоколу змагань. Тимур блискуче кваліфікувався і втримав свою першу позицію від старту і до фінішу. Його напарник по команді «Добрий вечір!» Владислав Міхно прийшов до фінішу другим, що дозволило команді набрати рекордну кількість балів. В той же час Михайленко та Ракітін фінішували нижче подіуму.

Одже перед другим заїздом обидва претенденти мали рівну кількість балів. Попереду чекали 45 хвилин перегонів в мінливих погодних умовах та піт-стоп. Другий заїзд став антиподом першого - цього разу основна битва відбувалась в кваліфікації, яку виграв Ракітін. Йому в потилицю дихав Михайленко, який намагався обігнати Іллю з перших метрів після старту. Але не сталося, як гадалося… Декілька разів відбувалась зміна лідера, також зіграв фактор піт-стопу. Іллі Ракітіну вдалося фінішувати першим і забрати титул переможця серії. Четверту сходинку зайняв Владислав Михайленко в другій гонці фінального етапу, що дало змогу стати срібним призером серії змагань.

Подивитись повтор трансляції останнього етапу можна на офіційному youtube-каналі КЦА FAU.

Перша трійка сезону серії в Загальному та національному заліках:

1. Ілля Ракітін – 471 бал

2. Владислав Михайленко – 461

3. Тимур Ольховик – 454...

(повний список результатів загального заліку можна побачити на фото)

Перша трійка сезону серії в заліку команд:

1. Blitzen Time – 861 бал

2. Добрий вечір! – 835

3. RLR – 820...

Говорять переможці:

Владислав Михайленко: «Перед початком серії на «Формулах 4», я навіть не думав, що буду боротися за чемпіонство, особливо маючи такого супер-напарника як Тор! Але після несподівано прекрасного старту на Окаямі, я взявся за чемпіонство всерйоз. Тренуючись проти таких досвідчених майстрів як Тимур Ольховик та Ілля Ракітін, я зміг вийти на новий для себе рівень... І це, я думаю, навіть важливіше ніж програш титулу Ракітіну на Себрінгу. З такими хлопцями боротися завжди весело, тому чекаю нових баталій з ними на трасі!»

Тимур Ольховик: «По-перше, хочу подякувати організаторам за можливість брати участь в серії «Формула 4». Для мене серія видалась дуже добре, як на мій погляд. Так як мені з початку року було цікаво почати налаштовувати під себе болід. Почав вивчати і намагався відчути, що потребує болід для кожної траси. Етап від етапу мені це вдавалося робити краще, що дало змогу мати впевненість в машині і мати стабільну і високу швидкість.

Невдачі мене спіткали як лідера гонок завжди з коловими. Декілька етапів я розбивав машину, після того як я звільнив трасу від рухомих перешкод, суперники вже могли спокійно собі їхати в своєму темпі, а мені доводилося наздоганяти та відігравати позиції.

Здаватися не для мене, тому я завжди закінчую гонку, добре що симулятор дає таку змогу.

Насправді у нас зібрався дуже класний пелотон, і між усіма теплі відносини. Приємно що в серії беруть участь і іноземні пілоти, які складають сильну конкуренцію. Впродовж сезону ми стали як одна велика сім'я, де кожен може поділитися своїм досвідом та підтягувати початківців. Це класно насправді, так як навіть самі «зелені» початківці швидко втягуються в цей потік і на тренуваннях вбирають максимально досвід, щоб показувати гарну їзду і навіть запеклу боротьбу що в середині, що в кінці пелотона.

Дякую організаторам та партнерам за підтримку, ми рухаємось далі. Далі до перемог! Все буде Україна!»

Незабаром на вас чекають нові змагання від КЦА FAU.

Нагадуємо, що Комісія Цифрового Автоспорту проводить розіграш безкоштовних річних підписок на симулятор iRacing. У нас є кілька кодів на річну підписку на iRacing + автомобіль «Формула 4» назавжди, але тільки для нових підписників цього автосимулатора.

Всі деталі в Discord КЦА

Слідкувати за оновленнями та спостерігати за успіхами українських сімрейсерів на міжнародних перегонах можна на інформаційних ресурсах КЦА FAU, де ви знайдете найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту:

- Discord-канал;

- youtube;

- телеграм-канал;

- фейсбук-сторінка;

- інстаграм;

- twitch.tv.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Ігрові партнери:

- HATOR;

- Зона51 - Магазин все для кіберспорту;

Інформаційні партнери:

- AUTO.RIA;

- Авторадіо;

- РадіоКлуб;

- GAMEINSIDE.UA;

- Автобазар;

- Автоцентр;

- XSPORT;

- Перший автомобільний. Автоспорт

- АвтоСвіт;

- StarterMedia;

- AutoExpert.

Прес-реліз КЦА FAU