ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Жінок-переселенок навчають безпечному керуванню автомобілями у Полтаві

Офіційні новини Жінок-переселенок навчають безпечному керуванню автомобілями у Полтаві

Продовжується реалізація програми підтримки безпеки дорожнього руху Автомобільної федерації України. Цього разу Полтава стала другим містом, де пройшов інтенсив із безпечного водіння для жінок-переселенок. Упродовж чотирьох годин водійки покращували свої навички кермування автомобілем. Наприкінці грудня аналогічний інтенсив відбувався в Черкасах.

Такі практичні та максимально корисні кількагодинні тренінги по різних обласних центрах організовує Автомобільна федерація України (FAU) спільно з партнерськими організаціями та за підтримки Програми безпеки дорожнього руху Міжнародної Автомобільної Федерації (FIA).

У кожному місці з водійками працюють інструктори федерації, розповідають їм про основи контраварійного кермування та за допомогою набору практичних вправ поліпшують їхнє водіння.

– У такому форматі – одноденного інтенсиву – ми працюємо вперше. Та, як показав досвід, і Черкас, і Полтави, – це дієвий метод. Групи збираємо по 5-6 осіб, щоб приділити увагу кожному, – говорить інструктор та представник FAU Андрій Яроменко. – На жаль, статистика ДТП та наша постійна комунікація з водіями (як початківцями, так і досвідченими) свідчить, що підхід до водіння потрібно змінювати, розпочинаючи підготовкою майбутніх водіїв. Тому ми у FAU постійно намагаємося робити хоча б такі практичні тренінги чи курси. Та якщо говорити глобально, то це має бути комплексний підхід держави шляхом змін в законодавстві, щоб кожен, хто отримує посвідчення водія, обов’язково проходив ще й контраварійне кермування.

Вітчизняне законодавство необхідно піднімати до рівня Директив ЄС та запроваджувати у повному обсязі вимоги до підготовки водіїв.

Аналіз, проведений фахівцями Автомобільної федерації України за підтримки Програми безпеки дорожнього руху FIA вказав на прогалини законодавства. Також запропоновані необхідні вдосконалення законодавства, щодо підготовки водіїв для безпечного водіння.

У Полтаві охочих записатися на курс було значно більше, ніж передбачала програма. Як розповідає полтавський представник FAU Андрій Приходько, записувалися жінки з Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей.

– Чому інтенсив для жінок-переселенок? Бо це вразлива категорія водіїв. Вони переїхали зі своїх міст до Полтави, мають автівки, але водночас у них є великий страх кермування в новому місті. І не лише від незнання вулиць, а й від недостатньої кількості водійських навичок. Тому Автомобільна Федерація й вирішила попрацювати над вдосконаленням їхнього водіння, – говорить Андрій Приходько.

У подальшому аналогічні інтенсиви FAU планує організувати в Києві та Дніпрі.

За підсумками проведення тренінгів передбачається розширення географію їх проведення для покращення загальної безпеки дорожнього руху в Україні.