ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Олександр Бондарев завершує сезон подіумом на LeCont Trophy

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Олександр Бондарев завершує сезон подіумом на LeCont Trophy

Цими вихідними на іспанському треку Lucas Guerrero відбулися щорічні перегони, які уже втретє організував італійський бренд гуми LeCont.

Боротьба видалася водночас напруженою та цікавою для Олександра Бондарева. У категорії X30 Senior, де змагався наш український пілот, участь взяли 42 професійних картингісти. Загалом більшість з них були іспанськіми пілотами. З деякими з них Олександр був знайомий ще в юному віці, коли змагався у категорії Mini в Іспанії, а деякі вже мають вік 20+.

У суботу відбулася кваліфікація та два відбіркові хіти. У кваліфікації Олександр здобув п’ятий результат у своїй групі та восьмий серед усіх учасників. Тож стартова позиція у першому хіті була п’ятою. Заїзд видалася непростим. Перші декілька кіл Олександр провів у контактній боротьбі з суперниками, його позиції постійно змінювалися. На третьому колі він опиняється дев’ятим, а на п'ятому проривається до сьомого місця. Одразу безпосередньо перед ним відбувається зіткнення двох пілотів, Олександр встигає зреагувати, але вилітає на траву і врізається у барʼєр, передчасно завершуючи гонку.

Другий хіті українець починає шостим. Знов не дуже вдалий старт - через сутичку інших пілотів Олександра на першому колі відкидає з п’ятої аж на двадцять першу стрічку протоколу. Надалі він інтенсивно проривається вперед, та відігравши 16 позицій фінішує п’ятим.

У загальній таблиці наш гонщик посів двадцять шотсе місце...

У неділю відбулися префінал і фінал. У префіналі Олександр стартує 26-м, заїзд проводить ідеально, та не допустивши помилок, він відіграє одразу 20 позицій і фінішує шостим. Фінал теж був досить ефектним - старт з 15-го місця і знов прорив догори. Українець відігрує 13 позицій і фінішує другим!

Вітаємо Олександра! Прекрасне завершення гоночного сезону подіумом. Це вже стає традицією: минулого року нашому гонщику також вдалося одразу після травми вибороти подіум на цій же гонці, яка була останньою у сезоні.

Висловлюємо подяку команді Prema, KR FCK Motorsport за професійну та злагоджену роботу. Також дуже дякуємо Raul Prados, нам приємно працювати з професіоналами своєї справи, він є невід'ємною частиною нашої гоночної сім'ї. І особлива подяка FCK Motorsport за його якісні мотори, наша довіра виправдала усі очікування. Олександр показав найкращий час у фіналі завдяки їх моторам. Вдячні Favbet Foundation за підтримку. Звісно дякуємо батькам за нашого Чемпіона. А вболівальникам за найкращу мотивацію та слова підтримки.

Тільки вперед!

Прес-реліз UkrKarting