ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Лев Крутоголов здобув перемогу на «ROK Cup Festival 2023»

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Лев Крутоголов здобув перемогу на «ROK Cup Festival 2023»

В цьому році Лев Крутоголов прийняв участь у максимально можливій кількості перегонів з картингу – 27 (для порівняння в сезоні Чемпіонату Світу «Formula 1» 23 етапи). Українець стартував у чотирьох серіях: WSK, ROK, Champions of the Future, FIA European Championship.

«Впродовж сезону 2023 ми падали, підіймалися, плакали та сміялися, хотіли закінчувати зі спортом, а потім знов збирали себе по шматочках і знову виходили на старт, бо не можемо уявити своє життя без автоспорту. Підтримка, впевненість, віра в себе – це найголовніші поняття, з якими ми працюємо впродовж всієї карʼєри. А в цьому сезоні було так важко, що ми звернулися до психолога. Але це все – професійний спорт, і, якщо ти не готовий з цим стикатися, тобі не сюди,» - каже Лев.

Боротьба серед найкращих гонщиків світу виснажила, загартувала і спровокувала в організмі Лева велику жагу до перемог, тож він твердо вирішив виграти останню гонку сезону будь-якою ціною. До речі останнім стартом виявився «ROC Cup Festival», що проходив на початку грудня в Італії.

Трек Франчакорта зустрів гонщиків дощем на весь тиждень, і тільки на фінал хтось закрутив кран, і машини прискорилися секунд на 15 на колі. Лев кваліфікувався 2-м у заліку «Junior ROK» і мав непогану стартову позицію. Але боги картингу приготували для українця ускладнення, щоб життя малиною не здавалося. На старті хіта «залило» стартер, і машина не завелася. Поки несли механічний стартер, пелотон вже поїхав на формувальне коло. Машину завели, але тепер стартувати Лев вже мав з останньої позиції. За цей заїзд він зробив 30 обгонів і фінішував 2-м. Після фінішу наш тренер і наставник Геннадій Борщ, сказав: «Знаю тебе з 5 років, але сьогодні ти мене шокував.» Та ті ж самі боги картингу знов вирішили, що цього недостатньо, і Леву оголошують... дискваліфікацію. Виявилося, що дріт електростартера не підключили після того, як завели механічним, тож результат українця було анульовано.

Наступний хіт Лев лідирував з відривом, але при обгоні колового пілоту, той не побачив українця і вибив за межі траси. Але Лев повернувся в гонку і доїхав знов до 2-ї позиції. Третій відбірковий хіт він виграв безперешкод і шансів для суперників, і вийшов на старт фіналу на 15-й позиції.

Наш пілот вийшов в лідери вже на 9-му колі і спробував відірватися, але сліп-стрім на цій трасі дуже ефективний, і суперники вчепилися в Лева та не відставали. Фініш був епічним – на фото було видно, як близько був Богдан Косма-Христофор з Румунії, але на фото не видно, що Лев висунув язика, щоб як «Блискавка Маквін» бути першим на фініші. За протоколами перевага виявилася всього в 0,038 секунди!

Вау! Яке полегшення! Який кайф після всіх цих складних перегонів всеж таки стояти на верхній сходинці пʼєдесталу! Який кайф виграти на українській машині гонку в Італії! Команда Borsch Racing стільки зусиль вклала в цю перемогу, в цей сезон, що цей момент був як зʼїсти велике морозиво зі снікерсами і вишенькою на топі!

Тож, на заслужений зимовий відпочинок Лев і команда відправляються з почуттям гарно виконаної роботи і розумінням того, що ми, українці, спроможні перемагати на топових змаганнях цього світу!

Прес-реліз Borsch Racing

Декілька фото можна знайти в галереї