ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Легенький перемагає на другому етапі WSK Euro Series 2023

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Легенький перемагає на другому етапі WSK Euro Series 2023

У світі спорту завжди радують перемоги молодих талановитих спортсменів. Україна не залишається осторонь цього тренду, здобуваючи перемоги та заслужену славу на міжнародних змаганнях. Найсвіжіший приклад - вражаюча перемога українського картингіста Олександра Легенького на другому етапі WSK Euro Series, що відбувся 3-5 листопада.

WSK Euro Series - це одна з найпрестижніших серій картингу в Європі, де взяти участь можуть лише найсильніші спортсмени з усього світу. Ця серія змагань славиться жорсткою конкуренцією та високим рівнем навичок учасників. У цьому важкому полі змагань перемогу виборов Олександр Легенький - талановитий український картингіст, який продемонстрував свою виняткову вправність та стійкість під час гонок.

У кваліфікації Олександр виїхав лише на одне швидке коло, але воно було настільки відмінним, що Олександр випередив своїх суперників майже на пів секунди. Перший хіт відбувся під дощем, і, на жаль, після зіткнення з іншим пілотом, Олександр не зміг дійти до фінішу. У другому заїзді він одержав впевнену перемогу, а в третьому фінішував другим.

У передфіналі Олександр стартував з четвертого місця і одразу вийшов у лідери. Лідируючи на останньому колі, він поступив двом суперникам і фінішував третім. У фіналі все змінилося, коли перед стартом розпочався сильний дощ. Пілотам і командам довелося швидко адаптуватися до нових умов і перейти на дощові шини і шасі. Старт був дано під жовтими прапорами через велику кількість води на трасі. Олександр стартував сьомим, але вже на перших кругах піднявся на друге місце і почав доганяти свого тіммейта, який лідирував. Після декількох кіл інтенсивної боротьби на слизькому асфальті Олександр встановив найкращий круг гонки і випередив свого напарника. Таким чином, він здобув заслужену перемогу на цьому етапі WSK Euro Series.

Після гонок Олександр Легенький поділився своїми враженнями від перемоги та подякував Team Driver Racing за круту командну роботу, Kart Republic за шасі, IAME за мотор, родині та підтримці від українських фанів. Він також висловив надію на подальші успіхи та обіцяв продовжувати працювати над власним розвитком, щоб ще більше радувати своїх прихильників новими перемогами.

Декілька фото з події можна знайти в галереї

Прес-реліз UkrKarting