ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець повернув перше місце в міжнародному картинговому рейтингу FIA

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець повернув перше місце в міжнародному картинговому рейтингу FIA

останнього раунду Євросерії «Чемпіони майбутнього» у вересні у Франчакорті (Італія). 6-е загальне місце, яке він здобув у тяжкій боротьбі на тому етапі, повернуло йому лідерство в тимчасовому загальному заліку Міжнародного картингового рейтингу FIA (IKR). Він уже обіймав цю позицію в липні, перш ніж його посунули італієць Крістіан Бертука, а потім бельгієць Тібо Рамекерс, який зараз значиться другим і відстає від українця на 23 пункти.

Міжнародний рейтинг FIA з картингу (IKR) складається з трьох класів. До уваги беруться лише вісім найкращих результатів, отриманих кожним пілотом у змаганнях Міжнародного спортивного календаря FIA з картингу. Шкала балів враховує декілька параметрів, у тому числі тип або «клас» події, кількість водіїв у категорії та саму категорію, яка згрупована в один із трьох вищезгаданих класів. Клас Mini автоматично додається до національних подій. На додаток до попередньої загальної класифікації також доступна класифікація за категоріями.

Олександр Бондарев – 14-річний пілот з України, який дебютував в Італії в категорії Mini наприкінці 2018 року. Він фінішував 3-м у міжнародній серії FIA Karting Academy Trophy у 2021 році, відкривши для себе категорію OK-Junior. На піку кар’єри серйозна аварія в Зуері в травні 2022 року вибила його з траси на кілька місяців. Після великих зусиль і наполегливості протягом цієї тривалої фази відновлення він повернувся до свого найкращого результату у січні 2023 року та взявся за перемогу в Чемпіонаті Європи. 2-й у Валенсії, 1-й у Трінеці, 1-й у Родбю та 3-й у Кремоні, Олександр став чемпіоном Європи FIA з картингу серед юніорів з командою KR Motorsport. Досі перебуваючи за кермом шасі Kart Republic на базі IAME, тепер він приєднався до команди Prema Racing, яка підтримує та навчає перспективних пілотів картингу на шляху до автомобілів більш потужних гоночних класів. Він також нещодавно приєднався до Академії гонщиків Williams.

Прес-реліз UkrKarting