ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Легенький – 9-ти річний чемпіон

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Легенький – 9-ти річний чемпіон

У цьому матеріалі хочемо розповісти про наймолодшого з українських чемпіонів з картингу - Олександра Легенького. Йому лише 9 років, але він вже переможець цьогорічної WSK Super Master Series у категорії Mini Gr3 U10, міжнародної серії з картингу, в якій найкращі гонщики-картингісти представляють 35 країн світу. Він - звичайний хлопець, який любить поганяти з футбольним м’ячем та пограти на PlayStation. Але поряд із цим, говорить англійською, трохи італійською та грає в шахи так, що ми б не радили вам з ним сідати за стіл, особливо на гроші.

Тільки за сезон 2023, Саша Легенький став переможцем одразу декількох серій - WSK Champions Cup, WSK Super Master Series, WSK Open Series (на розгляді суду), - а також є володарем престижного трофею Andrea Margutti. Він досяг таких вражаючих успіхів у складі італійської команди «Team Driver», але завжди виступає під прапором України і завжди пам’ятає, що він є вихованцем саме української школи картингу, де було закладено базу, пілотажну основу, на якій будується решта здобутих знань і навичок.

«Говорячи відверто, спочатку італійська команда досить скептично ставилася до нас, але ми завжди вірили, що це – тимчасово. І що потрібно просто наполегливо працювати, і результати прийдуть, - згадує батько Сашка, Сергій Легенький. - Коли Саша вперше виграв на WSK, команда зрозуміла, кого вони мають у своєму складі, і вже тоді задіяла майже весь свій ресурс, щоб допомогти йому отримати конкурентоспроможну машину».

Зараз, коли команда вірить в нього, Сашко став набагато впевненіше почувати себе за кермом і дарує нам, глядачам, видовищну боротьбу й стійку волю до перемоги.

На питання: «Що в картингу найголовніше?», Олександр з дуже серйозним виразом обличчя, відповідає: «Ніколи не здаватися, як ЗСУ!»

Наразі в офіційному рейтингу пілотів FIA International Karting Ranking Олександр посідає другу позицію в класі MINI і одинадцяту в «абсолюті», де серед лідерів знаходиться його тезка Олександр Бондарев (зараз 2-й в загальному списку).

Тож, побажаємо нашим українським героям перемоги на всіх фронтах!

Прес-реліз UkrKarting