ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інформаційне повідомлення про рішення Президії FAU

Офіційні новини Інформаційне повідомлення про рішення Президії FAU

20 липня 2023 року Президія Автомобільної федерації України шляхом опитування, в порядку, встановленому п. 4.2.14. Статуту FAU, прийняла рішення, які вступили в силу з 24.07.2023 року.

Враховуючи офіційну позицію НОК України та Мінмолодьспорту щодо участі українських спортсменів в змаганнях з громадянами РФ та РБ та рішення КАС FAU від 19.07.2023 року Президія Федерації вирішила:

- Вважати неприпустимим участь володарів ліцензій FAU у змаганнях у складі команд спільно з громадянами РФ або РБ і таким, що в умовах відкритої агресії РФ за підтримкою РБ щодо України таким, що не відповідає цілям та завданням статутної діяльності FAU та таким що може нанести моральну шкоду FAU, як національної федерації з автомобільного спорту;

- Встановити, що робочі органи FAU мають право видавати дозволи для участі у змаганнях за кордоном для спортсменів, які планують взяти участь у міжнародних змаганнях під зобов’язання не брати участь у складі команд спільно з громадянами РФ або РБ.

Членам FAU, керівним та робочим органам FAU доручено вживати заходів для виявлення інформації про випадки участі володарів ліцензії FAU у змаганнях за кордоном у складі команд спільно з громадянами РФ або РБ та подавати її на розгляд КАС FAU для прийняття рішення щодо виключення або відсторонення відповідно до НСК FAU.

Президія Автомобільної Федерації України