ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець очолює FIA International Karting Ranking серед усіх категорій!

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець очолює FIA International Karting Ranking серед усіх категорій!

Міжнародний офіційний рейтинг спортсменів з картингу - FIA International Karting Ranking (IKR) - оновив список лідерів, у якому перше місце серед усіх 12 категорій та понад 1000 професійних пілотів Світу займає український 14-річний гонщик Олександр Бондарев.

Олександр Бондарев - український картингіст, який виступає у категорії «OK Junior» у складі професійної картингової команди Kart Republic. Професійно займатися картингом він почав ще з п’яти років, а в сім вже був наймолодшим Чемпіоном України з картингу.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу Чемпіона серії WSK Super Master Series, а в кінці квітня на піку своєї карʼєри Олександр потрапив у тяжку аварію і пів року проходив лікування з 10-ма операціями та реабілітацію. Однак, вже під кінець сезону пілот феєрично повернувся на подіум.

Нещодавно Олександр здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії «Champions of the Future» у Кремоні, що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKR - він став №1 не тільки у своїй категорії «OK Junior», а й лідером у загальній таблиці.

Наразі український гонщик готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023, яка відбудеться наприкінці липня. Бондарев лідирує у Чемпіонаті і значно випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Перемога у Чемпіонаті Європи може значно закріпити набуте місце українця у світовому рейтингу.

Прес-реліз UkrKarting