ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Подвійний подіум українців у віртуальному етапі NASCAR

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Подвійний подіум українців у віртуальному етапі NASCAR

На щорічному івенті «COKE 600» Сергій Буцев здобуває друге, а Василь Фарамець третє місця у своїх групах учасників.

Сергій Буцев: «Гонка дуже важка, бо 400 кіл перегонів це десь 5 годин за кермом. Треба в такій щільній боротьбі зберігати концентрацію постійно, не потрапити в аварію і залишитись в колі з лідером до кінця гонки.

Кваліфікувавшись 20-им, на перших колах не форсував події, був обережним і не допускав помилок, зберігав гуму, тим самим піднявся в десятку і так їхав всю гонку. Навіть піднімався на 1 місце за рахунок збереженої гуми і вдалося уникнути більшість аварій, пару раз навіть був в сантиметрах від великого крашу.

В гонці жовтих прапорів було 17, проїхали під ними 68 кіл. Але все ж таки багато легких пошкоджень уникнути не вдалось, помилок було багато, особливо в кінці, тому що концентрація трохи втрачалась у пілотів і в мене також.

Останні 150 кіл їхали без жовтих прапорів і 2 піт-стопи проводили під зеленим прапором. Тут мені вдалося зберегти гуму і вийти на 1 місце. Вже майже святкував перемогу, але за 3 кола до фінішу знову жовтий прапор, і я був трохи в розпачі, бо перемога була так близька. Рестарти не моя краща сторона, тому треба було з 3 місця обігнати двох пілотів і не втратити позицію. А це 2 останніх кола їхати на «всі гроші». Так і зробив, але все ж таки не зміг зайняти 1 позицію, навіть ледве не втратив автомобіль на виході з 2 поворота, атакуючи лідера. Але все ж таки 2 місце виборов в щільній боротьбі, на протязі всієї гонки. Дуже радий, що все вийшло, нарешті перший подіум в NASCAR iRacingSeries.

І радий за Василя, який приїхав теж на подіум, 3 місце в такий важкій гонці це круто.»

Тож ми маємо два подіуми, 2 та 3 місце, на «Кока Кола 600». Гарна робота, так тримати.

Подивитись виступ Сергія та виступ Василя можна на офіційному youtube-каналі КЦА FAU.

Спостерігати за результатами українських сімрейсерів на міжнародних перегонах можна на інформаційних ресурсах КЦА FAU, де ви знайдете найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту:

- діскорд-канал;

- youtube;

- телеграм-канал;

- фейсбук-сторінка;

- інстаграм;

- twitch.tv.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Генеральні інформаційні партнери:

- Автоцентр;

- Автобазар;

Інформаційний партнери:

- Перший автомобільний канал;

- Авторіа;

- Драйвконтакт;

- XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа;

- GAMEINSIDE.UA - твій портал у кіберспорт.

Прес-реліз КЦА FAU