ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Олександр Бондарев переміг у 2-у етапі Чемпіонату Європи!

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Олександр Бондарев переміг у 2-у етапі Чемпіонату Європи!

18-21 травня на відомому чеському треку «Steel Ring» відбувся другий з чотирьох етап Чемпіонату Європи з картингу – FIA Karting European Championship. Довжина треку становить 1223 м, він є особливо звивистим і «горбистим» у напівприродному та напівпромисловому середовищі містечка Тршинець.

Україну представили картингісти Олександр Бондарев та Лев Крутоголов, що стартували у категорії OK-Junior, де цього разу взяли участь 77 пілотів з 59 країн Світу.

Олександр з 5 років розпочав свою професійну карʼєру в автоспорті. За його плечима нараховується безліч перемог. Чемпіон України вже здобув чудові результати на світовій арені - переможець СЕЕ Rotax Max Challenge, бронзовий призер Чемпіонату Італії, бронзовий призер FIA Karting Academy Trophy, переможець WSK Super Master Series.

Бондарев провів потужну і фантастичну боротьбу упродовж усіх трьох днів. Відомий британський коментатор Джейк Сансон назвав українця «Bondy the Phoenix!» - тобто «птах Фенікс», що відродився з попелу. Нагадаємо, що на початку минулого року на піку своєї карʼєри наш гонщик потрапив в тяжку аварію і півроку проходив лікування та реабілітацію, перенесши 10 операцій.

Юний пілот у пʼятничній кваліфікації здобув перше місце у своїй групі і третє у загальній, а потім беззаперечно переміг у всіх пʼяти палких суботніх Хітах, а також став кращим і у Супер Хіті.

А у неділю усі, хто був на трибунах та спостерігав за подією через онлайн-трансляцію, затамувавши подих побачили Фінал перегонів. Олександр (№205 на фото) стартував з «поулу», зі старту зберіг першу позицію та втримав її до самого фінішу, не давши своїм суперникам жодного шансу себе обійти.

Лев Крутоголов також потрапив до фінального старту та завершив його на 29-й сходинці серед 36 учасників.

Після перемоги на другому етапів Олександр Бондарев стає лідером Чемпіонату Європи в категорії OK-Junior та має усі шанси здобути титул переможця сезону. Також українець зараз очолює міжнародний рейтинг FIA з картингу у своєму класі та піднявся на третю сходинку абсолютного рейтингу серед кращих картингістів Світу!

Прес-реліз UkrKarting