ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Легенький перемагає в серії WSK Super Master Series з картингу

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Легенький перемагає в серії WSK Super Master Series з картингу

28-30 квітня на трасі Cremona Circuit в Італії пройшов четвертий, завершальний раунд міжнародної серії світового рівня WSK Super Master Series 2023. За результатами кожного з раундів пілоти отримають бали, за підсумком яких визначається переможець сезону.

Завдяки стабільно високим виступам в попередніх етапах, на початку цього уік-енду український пілот обіймав третє місце в загальному заліку. Для перемоги потрібно було бездоганно провести останні старти та здобути максимальну кількість очок.

В кваліфікації у Олександра була можливість показати тільки одне швидке коло, завдяки якому він посів третю позицію в групі та шосту в загальному заліку. За результатами хітів йому вдалося завоювати поул-позицію на старті в префіналі та додаткові очки до загального заліку.

Згідно стратегії команди в префіналі пілот використав стару гуму. Це не дало можливості змагатися за перемогу, але в напруженій боротьбі Олександр фінішував третім, що також додало важливих очок в загальний залік та забезпечило можливість стартувати з поул-позиції в фіналі змагань.

Фінал був цікавий, насичений боротьбою та дуже напружений. Проявивши всі свої вміння, український пілот одержав впевнену перемогу над суперниками не лише в цьому етапі, але й в загальному заліку серії серед 85-и пілотів з усього світу.

Це перший в історії українського автоспорту випадок, коли український пілот стає кращим в найпрестижнішій в світі серії змагань з картингу WSK у категорії Mini U10 GR3.

Олександр дуже вдячний всім, хто його підтримує! Тільки вперед!

Прес-реліз UkrKarting

Декілька фото можна знайти в галереї