ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Олександр Бондарев бере перший подіум на Чемпіонаті Європи

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Олександр Бондарев бере перший подіум на Чемпіонаті Європи

Цими вихідними у Валенсії в Іспанії розпочалися одні з найголовніших змагань картингового сезону – Європейський Чемпіонат з картингу (FIA Karting European Championship). Загалом вони проходять у чотири етапи.

Перший етап відбувся на треку Kartodromo Internacional Lucas Guerrero. У категорії OK Junior, де змагається Олександр (на фото ліворуч), участь взяли 83 найкращі картингісти Світу.

Наш пілот провів колосальну роботу і отримав багато вражаючих коментарів. Олександр не мав найшвидшої машини серед усіх участників, але завдяки вибору правильної тактики, його досвіду та відсутності помилок у пілотажі йому вдалося досягти високого результату.

В п’ятницю він здобув хорошу кваліфікацію: другий у своїй групі та шостий у загальній. Та мав стартувати з другої позиції для п’яти відбіркових хітів. Олександр усі вихідні рішуче тримався у топі. Після заїздів у хітах він зайняв 4-ту позицію у загальному рейтингу.

Потім українець захоплююче та віддано боровся у Супер Хіті та Фіналі Чемпіонату. У Супер Хіті він розпочав з другої позиції, а з третього кола вийшов в лідери. Але після боротьби з суперником Олександр стає другим на фініші. Фінал Бондарев також провів дуже впевнено! Стартував третім, а вже на першому колі перехопив лідерство! Нажаль втримати першу позицію вдалося лише до 6-го кола: згодом його наздоганяє суперник, і Олександр опиняється другим, яким і фінішує, відриваючись від інших суперників.

Пишаємося нашим Чемпіоном! Вітаємо з першим подіумом на Чемпіонаті Європи. Попереду ще три гонки та ще більше роботи, аби здобути перемогу. Висловлюємо подяку команді Kart Republic за роботу, Driver Management - WHSG та RaulPrados за допомогу. Батькам за підтримку та опору, нашим найкращим вболівальникам за теплі слова! Також хочемо подякувати нашому постійному партнеру Favbet Foundation!

Далі більше. Тільки вперед!

Прес-реліз UkrKarting