ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець Олександр Легенький виграє «34th Andrea Margutti Trophy»

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець Олександр Легенький виграє «34th Andrea Margutti Trophy»

З 17 по 19 березня 2023 року відбулась 34-та «редакція» змагань «Trofeo Andrea Margutti». Це змагання з картингу проводиться з 1990 року, та в ньому свого часу брали участь багато чемпіонів з автоспорту.

В кваліфікації в категорії «Mini Gr3 U10» у Олександра, який поки що виступає під італійським прапором, була можливість проїхати лише одне швидке коло, завдяки якому він посів п’яту позицію в групі та десяту в загальному заліку серед 45 спортсменів з багатьох країн світу.

У першому хіті вдалий старт з сьомої позиції, декілька чітких та рішучих дій, та вже в середині першого кола Олександр стає лідером. Залишаючись першим майже весь заїзд, провівши декілька контратак та майстерно побудувавши захист останнього кола, Олександр одержує перемогу.

У другому хіті гарний старт серед лідерів, але на другому куті першого кола пілоти попереду розвертаються. Щоб уникнути зіткнення Олександр виїжджає поза межі траси. Повернувшись майже останнім, йому доводиться прикласти максимум зусиль, щоб повернути якомога більше позицій. В результаті фініш на тринадцятій стрічці.

У префіналі старт з сьомого місця, прорив до другого, багато боротьби з опонентами та нарешті перемога!

Перемога в передфиналі забезпечила можливість стартувати у вирішальному старті з поул-позиції. А вдалий початок та перший круг дозволили заробити інтервал, завдяки якому опоненти наздогнали українця лише на шостому колі. Декілька кіл боротьби, та Олександр знову фінішує першим!

Олександр дуже вдячний всім, хто його підтримує! Тільки вперед!

Прес-реліз UkrKarting

Декілька фото можна знайти у галереї