ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Бондарев здобуває перший подіум у сезоні серії WSK

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Бондарев здобуває перший подіум у сезоні серії WSK

Цими вихідними на картодромі Circuito Internazionale Napoli у Сарно (Італія) відбувся третій етап найпрестижнішої серії WSK — WSK Super Master Series.

Українець Олександр Бондарев в п’ятницю виборов поул у кваліфікації в класі OKJ, після якої відбулися досить важкі попередні «хіти», де наш пілот зумів зберегти лідерську стартову позицію у Префіналі. А вже потім відбулась вирішальна боротьба за перемогу у Префіналі та Фіналі.

Олександр чудово розпочав Префінал А, одразу втримавши позицію лідера на старті. Проте вже з п’ятого кола почалася надпотужна боротьба за лідерство, і в ході суперництва наш пілот втрачає декілька позицій, дещо відвойовує до фінішу, завершує перегони 6-м. Однак, навіть з цим результатом у Префіналі Олександр набирає достатню кількість очок, щоб у найголовнішій битві стартувати з першого ряду.

У Фіналі наш гонщик стартує з другої позиції. Події на треку розвивалися напружено. На 2-му колі трапилась аварія, в результаті якої одного з картингістів забрала швидка. Доречі у Префіналі у аварію також потрапив друг і колега по команді Олександра, австралійський пілот Lewis Francis. Бажаємо йому найшвидшого одужання! Через вказаний у Фіналі інцидент було проведено рестарт.

Розпочавши з зовнішньої сторони на цей раз Олександр втрачає декілька позицій та опиняється на п’ятому місці, і надалі поступово проривається вперед. З сьомого кола виходить на другу позицію, сміливо відривається від групи суперників позаду і впевнено намагається скоротити розрив з лідером. На фінальному колі Олександр здійснює декілька спроб обігнати суперника, однак, фінішує другим. Ця важка, але цікава битва приносить нашому пілоту подіум на етапі. Вітаємо Олександра!

Наразі у турнірній таблиці серії наш пілот займає 4-ту позицію у своїй категорії серед 116 спортсменів зі всього світу. Все вирішиться на останньому етапі перегонів, який також відбудеться в Італії наприкінці квітня.

Дякуємо команді Kart Republic за наполегливу роботу, батькам за підтримку, а нашим відданим вболівальникам за віру, і що були поряд цими вихідними!

Наступного тижня на нас чекає перший етап іншої міжнародної серії в Іспанії, не пропустіть! Тільки вперед!

Прес-реліз UkrKarting