ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Легенький стає 2-м в першому раунді WSK Super Master Series

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Легенький стає 2-м в першому раунді WSK Super Master Series

Ще один вдалий гоночний уік-енд для українського пілота Олександра Легенького: 2-е місце в першому раунді міжнародної серії з картингу WSK Super Master Series в класі Mini Gr.3 U10!

Через тиждень після перемоги Олександра в першій гонці сезону WSK Champions Cup розпочалась ще одна серія змагань світового рівня WSK Super Master Series. Це серія з чотирьох раундів, кожен з яких проходить на окремій італійській трасі:

– Circuito South Garda Karting

– Franciacorta Karting Track

– International Circuit Napoli SARNO

– Cremona Circuit

Цього разу в перегонах взяли участь 334 пілоти з 51 країни світу. В наймолодшому класі для дітей до 10 років Mini Gr.3 U10 прийняло участь 49 спортсменів.

В кваліфікації у дев’ятирічного Олександра була можливість показати тільки одне швидке коло, завдяки якому він посів четверту позицію в групі та сьому в загальному заліку. Олександр впевнено проїхав відбіркові хіти (P3, P2, P1) та переміг у передфіналі. Це забезпечило йому старт з поул-позиції в фіналі.

Фінал розпочався дуже яскраво: кожен з пілотів хотів перемогти та використовував будь-яку можливість для обгону. Але основна дуель за перше місце відбувалась між Олександром та його опонентом з Бельгії Антуаном-Сільва Венантом. Провівши класичну атаку на останньому куті передостаннього кола, Олександр був змушений захищатись з першого ж кута фінального кола. Оборона була побудована майстерно, але на останньому сегменті треку бельгійцю вдалося знайти прогалину та, перекресливши траєкторію, випередити українця. Олександр (на фото зліва) поступився 0.105 секунди та фінішував другим.

Олександр дуже вдячний всім, хто його підтримує! Тільки вперед!

Декілька фото зі змагання можна знайти в галереї.

Прес-реліз Ukrkarting