ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українські автоспортсмени змагатимуться на Всесвітніх іграх FIA

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українські автоспортсмени змагатимуться на Всесвітніх іграх FIA

12 гонщиків з України у складі Національної збірної братимуть участь у Всесвітніх автоспортивних іграх FIA MOTORSPORT GAMES 2022, які з 26 по 30 жовтня відбудуться у Франції.

Українці заявили про свою участь у 9 дисциплінах із 17 наявних. Зокрема, дріфтинг, картинг Sprint Jr, автослалом, картинг‐слалом, картинг Sprint Sr, кільцеві гонки F4, цифрові кільцеві гонки ESport, кільцеві гонки GT, кільцеві гонки Touring Car.

Конкуренцію спортсменам з України складуть учасники із 72 країн. Саме стільки заявок подано на Всесвітні ігри-2022.

Через війну більшість спортсменів Національної збірної не мали можливості повноцінно тренуватися та готуватися до участі у своїх дисциплінах. Утім це їх аж ніяк не зупиняє, а навпаки - ще більше мотивує. Кожен з них збирається гідно представити країну та показати хороший результат, щоб на подіумах своїх дисциплін гордо підняти синьо-жовтий прапор.

Додамо, востаннє такі масштабні Всесвітні ігри від FIA відбувалися 2019 року. Тоді Україна брала участь лише у двох дисциплінах, одна з яких - дріфтинг. І саме українский дрифтер Дмитро Іллюк отримав золото. Цього разу він теж у складі Національної збірної і збирається підтвердити свою перемогу.

Декілька фото представників команді можна знайти на офіційній сторінці в Instagram