ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українські діти в Хорватії демонстрували знання з дорожньої безпеки

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українські діти в Хорватії демонстрували знання з дорожньої безпеки

Українські діти взяли участь у «35-му Європейському конкурсі з дорожньої освіти» («35th European Traffic Education Contest» - ETEC), який відбувся в Хорватії. Попри війну, Автомобільна федерація України (FAU) змогла долучитися до традиційного міжнародного конкурсу, та Україна стала однією з 18 країн-учасниць.

Проєкт, який уже вкотре організовує FIA (Міжнародна автомобільна федерація) спільно з Хорватським автомобільним клубом, покликаний в ігровій формі поліпшувати знання дітей із безпеки дорожнього руху. Цього разу до участі були запрошені представники країн, віком 10-12 років. Українську команду склали Тетяна Яроменко з Черкас, Єва Горбачова з Харкова та два брати Богдан та Василь Марущаки з Чернівців. В Україні до повномасштабного вторгнення всі вони займалися автоспортом.

— Для нас було важливо приїхати туди з кількох причин. По-перше, ми наочно побачили, наскільки нам в Україні необхідно поліпшувати роботу щодо дорожньої освіти в школах. На жаль, у наших навчальних закладах це перебуває на катастрофічно низькому рівні. Українським дітям бракує знань із дорожньої безпеки. Тому Автомобільна федерація України планує звернутися до Міністерства освіти України з рекомендаціями, як це можна покращити. По-друге, ми хотіли нагадати світові, що в нашій країні триває війна, й що український народ відстоює свободу всієї Європи. Маємо постійно показувати свою незламність і на фронті, і на змаганнях, — говорить тренер команди, член Президії FAU Андрій Яроменко. — До речі, організатори це відзначили й від FIA подарували нашим дітям медалі та великий букет соняхів у знак підтримки українців.

Упродовж кількох днів діти виконували різні завдання: як творчі, так і технічні, пов'язані зі знанням правил дорожнього руху. Зокрема, проїздили змагальні ділянки на велосипедах, розбирали знаки тощо. Цього разу перемогу здобула команда з Сербії.

Автомобільна федерація України продовжить брати участь у міжнародних заходах з безпеки дорожнього руху в рамках FIA.

Автомобільна федерація України

Декілька фото можна знайти в галереї