ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

24 жінки з усього світу відібрано до офіційних осіб Гран-прі Сінгапуру

Дисципліна «Міжнародні гонки» 24 жінки з усього світу відібрано до офіційних осіб Гран-прі Сінгапуру

Поздоровляємо Світлану Величко з Полтави, яка була відібрана для участі у програмі та бажаємо успіхів у подальшому вдосконаленні навичок спортивного суддівства на змаганнях найвищого рівня.

У рамках програми обміну офіційними особами для жінок та після широкомасштабної кампанії заявок FIA рада оголосити імена 24 жінок, обраних офіційними особами гонки Гран-прі Сінгапуру Формули 1 «Singapore Airlines 2022» (30 вересня – 2 жовтня).

Комісія FIA «Жінки в автоспорті» та Комісія волонтерів і офіційних осіб FIA об’єднали зусилля, щоб створити першу в історії програму обміну жінками-офіційними особами. Ця нова ініціатива спрямована на сприяння та заохочення участі жінок-офіційних осіб автоспорту в усьому світі. Це також можливість познайомити жінок з усіма основними ролями, які виконують волонтери на найвищому рівні спорту.

З більш ніж 300 заявок було відібрано 24, які представляють 6 регіонів і 24 національності. Вони візьмуть участь у Гран-прі Сінгапуру, маючи щонайменше один рік досвіду суддівства на будь-якій посаді у своїй країні. Програма дасть їм перший досвід як за кордоном, так і на Чемпіонаті Світу.

Після проходження курсу безпеки учасники будуть розподілені на пости на трасі на весь час змагання. Вони також переміщатимуться на пітлейн, паддок, пости технічної інспекції або стартових позицій, щоб отримати максимальний досвід від змагань світового класу та зрозуміти процес і процедури, пов’язані з F1. Протягом усієї місії їм надаватиметься підтримка зі сторони місцевої жінки-офіційної особи, яка допомагатиме їм виконувати їхні функції.

Мохаммед Бен Сулаєм, президент FIA: «Нова Програма обміну жінок-офіційних осіб ілюструє прагнення FIA активно заохочувати участь жінок у автоспорті на трасі та поза нею. У партнерстві з нашими членами вона заохочує жінок з усіх регіонів світу до важливої ролі офіційних осіб у Формулі 1. Я планую значно збільшити автоспорт в світі, і участь жінок є життєво важливою для досягнення цієї мети.»

Дебора Майєр, президент комісії FIA «Жінки в автоспорті»: «Я задоволена успішним запуском нашої Програми обміну жінками-офіційними особами у якій бере участь багато кандидатів із клубів FIA по всьому світу. Їх об’єднує пристрасть, відданість справі та сильна воля робити позитивний внесок у автоспорт. Роль волонтерів і офіційних осіб є життєво важливою для автоспорту. Я рада, що наша програма може пролити світло на залучення жінок і заохочувати нові покликання».

Джанет Тан, Азіатсько-Тихоокеанський представник комісії FIA WIM і член FIA VOC: «Я дуже рада бачити цю програму на Гран-прі Сінгапуру. Я не можу не пишатися нашими 250 жінками-волонтерами та офіційними особами, і я впевнена, що 24 жінки отримають чудовий досвід. Мета програми — дати їм усі знання та досвід, щоб проводити змагання світового класу, перш ніж стати послами жінок-офіційних осіб у своїй країні».

За матерілами FIA