ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інструктори FAU завершили водійський курс для жінок-переселенок

Офіційні новини Інструктори FAU завершили водійський курс для жінок-переселенок

Нещодавно в Дніпрі завершилися курси з покращення водійської майстерності від Автомобільної Федерації України для жінок-переселенок. Це місто стало фінальним, де було організовано інтенсив. Перед цим таке ж навчання відбувалося ще в Черкасах та Полтаві.

Нагадаємо, що курси стали можливими завдяки підтримці Хорватського автомобільного клубу. А сама навчальна програма була розроблена FAU спільно з Центром автоспортивної та контраварійної підготовки на базі програми «Тренінгу водіїв щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в надзвичайних умовах» розробленої за підтримкою Програми грантів FIA з безпеки дорожнього руху.

Чотириденний інтенсив максимально наситили практикою водіння. Жінки вчилися маневрувати, гальмувати, паркуватися тощо. А інструктори ставили перед собою амбітне завдання: суттєво покращити водіння учениць та додати їм впевненості в кермуванні автомобілем, адже в більшості з них був присутній страх перед дорогою.

- У кожному місті ми набирали дві групи по 5-6 осіб. Це жінки з Луганщини, Донеччини, Харківщини. Вони мали водійські посвідчення, а от навички управління автомобілем були мінімальні. У когось досі не було потреби, бо за кермом постійно їздив чоловік, хтось незадовго до повномасштабного вторгнення лише отримав посвідчення чи тільки придбав автівку, - розповідає ініціатор проєкту, член Президії FAU Андрій Яроменко. - Та після 24 лютого кожна з цих жінок усвідомила, що вміти водити транспортний засіб - це необхідність. Тому й охочих відвідати наш курс виявилося значно більше, аніж ми могли охопити.

У Черкасах з ученицями працював провідний інструктор Центру безпечного водіння «Пілот» Сергій Гусєв, у Полтаві - двократний Чемпіон України з трекових гонок Андрій Яроменко, а в Дніпрі навички переселенок поліпшував восьмиразовий Чемпіон України з автомобільного спорту Олександр Решетилов.

Додамо, що власне для учениць курс був повністю безоплатним. Нині у FAU розглядають можливість продовжити таке навчання, адже запити від жінок продовжують надходити й нині.

Прес-реліз організатора

Декілька фото можна знайти в нашій галереї

Видео