ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Автомобільна федерація України навчає переселенок упевнено водити

Офіційні новини Автомобільна федерація України навчає переселенок упевнено водити

Черкаси, Дніпро та Полтава. У цих трьох містах Автомобільна федерація України спільно з Центром автоспортивної та контраварійної підготовки реалізує проект для водійок-переселенок. Для жінок організували курси з покращення навичок кермування автомобілями.

Курси проводяться з врахуванням програми «Тренінгу водіїв щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в надзвичайних умовах» розробленої за підтримкою Програми грантів FIA з безпеки дорожнього руху.

Щоб долучитися до цієї навчальної програми, потрібна наявність авто, посвідчення та хоча б початкові навички водіння.

Для внутрішньо переміщених осіб курси безоплатні, усі витрати на себе бере FAU в межах гуманітарної програми та за підтримки Хорватського Автомобільного Клубу. Форма навчання – це чотириденний інтенсив.

Розпочався курс із Черкас, тут набрали дві групи по п’ять осіб. Як розповідають черкаські інструктори, учениць запрошували через місцеві волонтерські центри.

Кожного заняття слухачки курсу розбирали та виконували вправи, які покликані суттєво покращити їхнє водіння. Вчилися правильно паркуватися, опановували габарити своїх автомобілів, їздили змійки тощо. У Черкасах до курсу долучилися водійки з Донеччини, Харківщини та Київщини.

Такі ж курси тепер відбудуться в Полтаві та Дніпрі.

Виконавча дирекція FAU