ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Проект FAU з підтримки переселенців

Офіційні новини Проект FAU з підтримки переселенців

FAU та Центр автоспортивної та контраварійної підготовки (ЦАС КАП) навчатимуть переселенців контраварійного водіння.

ЦАС КАП за підтримки FAU в рамках діяльності Гуманітарної комісії FAU розпочинають проект «Курси покращення водійських навичок для водіїв-переселенців», спрямований на покращення водійських навичок переміщених осіб, які нині перебувають у відносно безпечних містах.

Запуск курсів передбачається у Черкасах, Полтаві та Дніпрі. Проект передбачає розширення регіонів проведення занять з врахуванням досвіту його виконання та безпекового стану у конкретному населеному пункті.

У ЦАС КАП зауважують, що нині це надзвичайно актуальний запит. Люди змушені покидати свої міста та села і їхати на безпечні території.

Багато хто сідав за кермо своїх чи покинутих автомобілів без жодних водійських знань. Неодноразово керувати автомобілями доводилося жінкам, які взагалі не мали досвіду управління транспортними засобами. Але це був їхній чи не єдиний шанс на порятунок свого життя та життів рідних людей.

З цих міркувань ЦАС КАП спільно з FAU розпочинають інтенсивні курси контраварійної підготовки для водіїв-переселенців, які нині перебувають з власним транспортом у відносно безпечних містах центру та заходу України.

Проведенні занять буде проводитись з врахуванням програми «Тренінгу водіїв щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в надзвичайних умовах» розроблена за підтримкою Програми грантів FIA з безпеки дорожнього руху.

Інструктори ЦАС КАП ознайомлюватимуть водіїв з основами безпечного водіння. Курси підійдуть кермувальникам-початківцям та тим, хто не відчуває впевненості за кермом.

Навчання відбуватиметься на безоплатній основі в межах гуманітарної програми FAU.

Координатор проекту: Андрій Яроменко, тел.+380 (67) 470-46-51