ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FIA створено гуманітарну робочу групу

Офіційні новини FIA створено гуманітарну робочу групу

Заява FIA

FIA створює гуманітарну робочу групу для підтримки людей, які постраждали від кризи в Україні

За рішенням обох Всесвітніх рад було створено Гуманітарну робочу групу FIA з представниками Спорту та Мобільності для мобілізації та координації гуманітарних заходів з боку спільноти FIA.

У рамках ініціативи від імені FIA та Фонду FIA здійснюється внесок у розмірі 1 мільйона євро для подальшої підтримки гуманітарних дій, спрямованих на полегшення страждань людей, спричинених кризою в Україні.

Фінансова підтримка буде розділена порівну між Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC) і Верховним комісаром ООН у справах біженців (UNHCR) як благодійний внесок.

Пожертвування IFRC та UNHCR нададуть підтримку тим, хто цього потребує, особливо тим, хто знаходиться в групі ризику, включаючи неповнолітніх без супроводу, сім’ї з неповними батьками, літніх людей та інвалідів. Це забезпечить підтримку сімей їжею, водою та засобами гігієни, а також допоможе людям, які залишають Україну, житлом, предметами першої допомоги та медичними засобами.

Пожертвування ґрунтується на поточних акціях клубів-членів FIA у сфері спорту та мобільності, які швидко мобілізувалися та вже надають гуманітарну підтримку та допомогу біженцям та внутрішньо переміщеним особам. Клуби-члени збирають та транспортують товари першої необхідності (ліки, продукти харчування, що швидко псуються, засоби гігієни та дитячі товари), надають допомогу на дорозі та фінансову підтримку через гуманітарні організації.

FIA вдячна за зусилля світового автоспорту та вболівальників, які самостійно надають підтримку в благодійних та гуманітарних справах для тих, хто постраждав від цієї кризи.

Гуманітарні потреби зростають у геометричній прогресії. Підраховано, що 3,3 мільйона людей покинули свої домівки в Україні та перейшли до сусідніх країн, зокрема Польщі, Румунії, Молдови, Угорщини та Словаччини. В Україні внутрішньо переміщено 6,5 млн осіб. Понад 12 мільйонів людей потерпають в найбільш постраждалих районах.

Троє членів WMSC - Аміна Мохамед з Кенії, Ян Стовічек з Чехії та Радо Распет з Словенії - були призначені вчора до Гуманітарної робочої групи FIA. Вони приєднуються до шістьох членів з WCAMT - Тіма Ширмана, Томаса Моллера Томсена, Грейга Крафта, Френка Фотія, Рікардо Моралеса Рубіо та Алехандро Кінтана Уртадо. Сол Біллінгслі також входить до робочої групи, яка представник Фонду FIA.

Президент FIA Мохаммед Бен Сулаєм сказав: «У співпраці з FIA Foundation та за підтримки IFRC та UNHCR ми об’єднуємо наші ресурси FIA для підтримки гуманітарних зусиль в Україні та сусідніх країнах. Ми вдячні за ініціативи наших Клубів-членів та Фонду FIA, щоб зробити внесок у полегшення тяжкого становища всіх, хто постраждав від вторгнення в Україну. Ми сподіваємося на мирний результат конфлікту».

Оригінал тексту Заяви FIA можна знайти в доданому файлі

Вложения