ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Опубліковано офіційний циркуляр FIA у зв'язку з вторгненням Росії в Україну

Офіційні новини Опубліковано офіційний циркуляр FIA у зв'язку з вторгненням Росії в Україну

Кому: всім членам FIA, власникам ліцензій, спортсменам, офіційним особам, організаторам та іншим зацікавленим сторонам FIA

Від: FIA

Дата: 4 березня 2022 року

Re: Рішення WMSC у відповідь на російське вторгнення в Україну

Метою цього циркуляру є повідомлення всіх членів FIA, власників ліцензій, учасників, посадових осіб, організаторів та інших зацікавлених сторін FIA про рішення Всесвітньої ради з автоспорту (WMSC), прийняті на позачерговому засіданні WMSC, що відбулося 1 березня 2022 року у відповідь на російське вторгнення в Україну.

FIA однозначно засуджує вторгнення Росії в Україну та підтримку зі сторони Білорусі.

Рішення WMSC відображають тверде зобов’язання FIA бути солідарним з народом України, Автомобільною Федерацією України та всіма, хто потерпає в результаті конфлікту, що триває.

Цей циркуляр слідує за прес-релізом FIA від 1 березня 2022 року (або на сайті FAU).

РІШЕННЯ

Відповідно до статті 16.3 Статуту FIA, WMSC видав такі рішення:

Змагання проводяться на території Росії та Білорусі

- У Росії та Білорусі міжнародні/зональні змагання не проводитимуться до подальшого повідомлення.

- Забороняється використовувати прапор/символ чи гімн Росії/Білорусі на міжнародних/зонових змаганнях до подальшого повідомлення.

Водії, конкуренти та офіційні особи

- Збірні Росії/Білорусі не можуть брати участь у міжнародних/зональних змаганнях (наприклад, FIA Motorsport Games), до подальшого повідомлення.

- Російські/білоруські водії, індивідуальні спортсмени та офіційні особи брати участь у міжнародних/зональних змаганнях лише в особистому та нейтральному статусі (як авторизовані нейтральні водії (AND) або авторизовані нейтральні учасники (ANC) або авторизовані нейтральні Офіційні особи (ANO)), за умови конкретної прихильності та дотримання принципів миру та політичного нейтралітету FIA, до подальшого повідомлення.Це рішення поширюється на водіїв російського/білоруського громадянства та водіїв будь-якої іншої національності, які змагаються за російською або білоруську ASN. Будь-який російський/білоруський гонщик або інший водій, що виступає в рамках російської чи білоруської ASN, який не підпише декларацію про зобов’язання дотримуватися принципів миру та політичної нейтральності FIA, не буде допущено до участі в будь-яких міжнародних/зональних змаганнях.

- На міжнародних/зональних змаганнях заборонено демонструвати російські/білоруські національні символи, кольори, прапори (на екіпірування, спорядженні та автомобілях), а також виконувати гімни до подальшого повідомлення.

РЕАЛІЗАЦІЯ ТА ДІЯ РІШЕНЬ WMSC

Рішення WMSC були введені в дію з негайним і обов’язковим для виконання 1 березня 2022 року та залишатимуться в силі до подальшого повідомлення. Адресати цього циркуляру повинні вжити всіх необхідних заходів для виконання та виконання рішень WMSC.

Щодо цього:

- Клубам, асоціаціям і федераціям, які є членами FIA, нагадують про їх обов'язок згідно зі статтею 6.3 Статуту FIA приймати, дотримуватися та виконувати всі рішення, прийняті органами FIA, включаючи WMSC;

- всім особам, залученим до діяльності FIA, нагадується про їхній обов'язок згідно зі статтею 6.6 Статуту FIA дотримуватися Статуту FIA, правил, положень і рішень FIA; і

- будь-якій особі чи групі осіб, які організовують змагання чи беруть участь у змаганнях, нагадують про їхні зобов’язання згідно зі статтею 1.3.1 Міжнародного спортивного кодексу щодо дотримання статутів та правил FIA та рішень спортивної влади та наслідків що виникають з них.

Будь-яка відмова або невиконання рішень WMSC буде вважатися порушенням статті 12.2.1.e Міжнародного спортивного кодексу і може призвести до накладення штрафу або санкцій відповідно до статті 1.3.2 або статті 12 Міжнародного спортивного кодексу. Кодексу, Статті 4.4 або Статті 25 Статуту FIA, Статті 5 Судових і Дисциплінарних Правил FIA, або згідно з будь-яким іншим застосовним положенням правил і положень FIA.

Копії Міжнародного спортивного кодексу, Судових і дисциплінарних правил FIA та Статуту FIA доступні на офіційному сайті FIA:

- Міжнародний спортивний кодекс;

- Судові та дисциплінарні правила FIA;

- Статут FIA.

FIA продовжує уважно стежити за подіями в Україні та залишає за собою право вживати будь-яких подальших дій або вжити подальших заходів у майбутньому, включаючи будь-які необхідні дії, необхідні для виконувати свої зобов'язання за будь-яким застосовним режимом санкцій та/або будь-якими контрактами, стороною яких є FIA.

Вложения