ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Лист підтримки від Президента FIA Регіон 1

Офіційні новини Лист підтримки від Президента FIA Регіон 1

Автомобільна Федерація України отримала лист Клубам FIA від Томаса Меллера Томсена Президента FIA Регіон 1

Копенгаген, 4 березня 2022 року

Шановні члени!

Дорогі друзі,

Ми всі з приголомшеною недовірою спостерігали за російською агресією проти суверенної країни. Це темні моменти для Європи, де кожен з нас готується до наслідків вторгнення Росії в Україну. Як регіон FIA I, ми рішуче засуджуємо цю односторонню агресію і закликаємо воюючі сторони покласти край цій безглуздій війні сьогодні.

Останні події не залишають багато місця для надії, що ситуація скоро покращиться, оскільки атаки множаться, а Росія починає атакувати ядерну інфраструктуру в Україні. Зараз сотні тисяч біженців тікають із зон бойових дій, шукаючи безпечного місця для себе та їхніх сімей. Це видовище, яке, як ми сподівалися, відноситься до минулого століття, а не до нашого сучасного світу.

Ці неймовірно складні часи вимагають дій. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб покласти край конфлікту, але й полегшити труднощі тих, хто залишив усе позаду. Це, звичайно, означає дії на регіональному, національному та міжнародному рівнях, а також на індивідуальному та регіональному рівнях.

Багато з вас уже вжили конкретних дій цього тижня, від пожертвування національному Червоному хресту безпосередньо до доставки товарів першої необхідності до сусідніх країн. Багато наших членів поблизу українського кордону пропонують допомогу на дорогах біженцям тощо. Я звернувся до клубів сусідніх країн, запитуючи їх про їхні конкретні потреби, щоб показати солідарність з тими, хто потерпає від війни.

Якщо ви зацікавлені в допомозі/підтримці або ви повинні були виявити конкретну ініціативу, я запрошую вас зв’язатися з офісом FIA Регіону I. Офіс FIA Регіону I буде виконувати функції сховища інформації та підтримуватиме всі клуби, які бажають надати підтримку. Крім того, він зможе поділитися потребами з робочою групою FIA, яка буде шукати додаткове фінансування для посилення ініціатив від своїх членів.

Вас поінформували про заходи WCSM. Цього тижня відбулося засідання Всесвітньої ради автомобільного туризму та мобільності (WCAMT). Основні рішення полягали в тому, що представників Росії/Білорусі попросять залишити свої посади, гранти FIA цим клубам не надаватиметься і не виплачується.

Крім того, я висловив наше бажання, щоб FIA посилила свої рекомендації щодо російсько-білоруських учасників спортивних змагань відповідно до рекомендацій МОК. Пропозиція брати участь у змаганнях під нейтральним прапором, а не під прапором FIA, не набрала більшості голосів WCAMT. Однак президент FIA люб’язно погодився повернути це прохання до Всесвітньої ради зі спорту WCSM, запропонувавши, щоб гонщики – якщо їм дозволено брати участь у змаганнях – повинні робити це під нейтральним прапором. FIA також зазначила, що механізми санкцій можуть бути посиленими в найближчі тижні, залежно від розвитку ситуації.

Крім того, члени WCAMT підтримали пропозицію, спрямовану на те, щоб дозволити FIA призупинити або виключити клуби з інших причин, ніж фінансові, за виняткових обставин. Керівна група FIA працюватиме над пропозицією, яка буде подана до AGA.

Я хотів би подякувати вам наперед за те, що зараз дієте заради миру та допомоги. Можливо, це прозвучить не так багато, але я переконаний, що залучення до основних цінностей необхідне від усіх нас.

Я залишаюсь у вашому розпорядженні для отримання додаткової інформації.

З найкращими побажаннями,

Томас Меллер Томсен

Президент FIA Регіон 1