ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«Rolex 24 At Daytona»: 3911 команд та 15780 пилотів!

Дисципліна «Цифровий автоспорт» «Rolex 24 At Daytona»: 3911 команд та 15780 пилотів!

Статистика, як говорять, королева наук. І цьогорічному віртуальному марафону «24 години Дайтони» є чим здивувати пересічного вболівальника. Наприклад, на віртуальному треку спромоглися розміститися 3911 команд та 15780 пилотів. Авжеж не одразу! Ось ще: 5469 пілотів обрали для себе прототип Dallara P-217 в класі LMP2.

Гонка на витривалість проводиться щорічно на американському треку Daytona International Speedway в Дайтона-Біч, що у Флориді. Перегони проходили по комбінованому дорожному маршруту протяжністю 3,56 мили (5,73 км) із використанням частин класичного овалу NASCAR та «внутрішнього» дорожного відрізку, «збудованного» на європейський зразок.

Для основного складу команди ця «Дайтона» завершилась посеред ночі дискваліфікацією за рух у протилежному напрямку після аварії. Розчаруванню не було меж...

Але не все так погано, тому що в бою ще залишалась команда «юніорів», які довго готувалися до старту та сильно нервували - на них тягарем висіла відповідальність. Довгоочікуваний фініш на першому в їх житті марафоні став справжньою нагородою. Фінішну лінію команда Digital Autosport of Ukraine- Junior перетнула о 19 годині за київським часом 23 січня.

Команду «юніорів» очолив капітан Сергій Буцев, а до складу входили Андрій Негой, Руслан Плісенко, Міхайло Хараджян, Олександр Сольський. Також віддамо велику подяку і основному складові команди: Кирилові Негою, Девіду Пастухову, Сергію Данилову, Артему Бікусову та капітану Тимуру Ольховику. Обидві команди виступали на вже згаданому автомобілі класу LMP2 – Dallara Р-217.

Говорять пілоти:

Сергій Буцев: «@DmytroKostiuchenko КЦА FAU, @Irina КЦА FAU - дякую за організацію! @MishaKharadzjan, @PlisenkoRuslan, @AndriiNiehoi, @AleksandrSolskiy - дякую за компанію та за класну гонку! @KyryloNiehoi - за дуже швидку допомогу :) Відмічу, що не дуже зрозуміло було, чому сервер не рахував кола Руслана. Там десь ще 7 кіл повинно бути. На майбутнє, начебто, запланували Bathurst, але там у 100 разів важче. Як воно буде – подивимось на практиці.»

Міхайло Хараджян: «Одразу вибачаюсь за ті 30 хвилин «ремонту». @KyryloNiehoi, дуже вдячний - врятував. Висновкі вже зроблено – «вінда» переставляється, провод з «інетом» буде замінено. Парні молодці.»

Руслан Плісенко: «Тепер у нас склалися «сформовані» екіпажі, які можуть спільно тренуватися та досягати результатів. Усіх з фінішем! Величезне дякую команді.»

Андрій Негой: «Командна гра була на вищому рівні, усім величезне дякую, куча задоволення! До речі, по гонці. По-перше, треба готуватися. По-друге, якщо є почуття, що не готовий – не віїжджай. Наприклад, я на попередній марафон бажав поїхати, але почував, що ще не готовий до нього, та вийшов. Хлопці мало не на подіум заїхали.»

Тимур Ольховик: «Перший марафон в цьому році – «вкаточний». Тому добре, що двома командами поїхали. Досвіду більше наберемося, тоді й составити команди можна. Брати участь треба, та кожен етап - це свій досвід, який потім збирається в загальний результат. 24 години – це виклик для всіх. Хочемо доїжджати спочатку до фінішу, а час, налаштування - це вже відходить на другий план».

Переглянути перегони можна на офіційному ютуб-каналі Digital Autosport of Ukraine:

- практика та кваліфікація;

- перша частина гонки;

- друга частина гонки;

- третя частина гонки.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

A-tune - ваш партнер по сімрейсінгу;

Febi bilstein – автозапчастини для легкових та комерційних автомобілів від німецького постачальника;

Генеральні інформаційні партнери Перший Автомобільний канал та Автоцентр;

Інформаційний партнер Auto Ria;

Інформаційний партнер «Україна за кермом»;

Інформаційний партнер DriveContact;

XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа;

GAMEINSIDE.UA - твій портал у кіберспорт.

Слідкуйте за новинами зі світу цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: Discord, офіційний сайт, facebook, ютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, інстаграм, Twitch-канал.

Також раді повідомити, що GameInside.ua став партнером Комісії цифрового автоспорту Автомобильної Федерації України.

Прес-реліз КЦА FAU