ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Підсумки національної серії «X-Team Time Attack 2021»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Підсумки національної серії «X-Team Time Attack 2021»

12 грудня завершилась національна серія з віртуального тайм аттак «X-Team Time Attack 2021». Згідно з офіційними результатами, опублікованими Комісією Цифрового автоспорту України, «золото» взяв Дмитро Камінний, який набрав 120 очок в особистому заліку. «Срібло» дісталося Кирилові Негою, який відстав від лідера лише на 10 пунктів. «Бронзовим» призером став Давид Пастухов, який набрав 85 очок у загальному заліку.

Перша в історії українського симрейсингу Національна серія з цифрового тайм аттак пройшла на платформі «iRacing» та складалася із чотирьох залікових етапів. Кожен етап проходив у форматі тригодинних «бойових» заїздів. Після півгодинного брифінгу гонщики, які заздалегідь зареєструвалися для участі, починали «накочувати» залікові кола. У спробі встановити найкращий час кожному пілоту була доступна можливість проїхати необмежену кількість кіл до закінчення 3-годинного відрізка часу.

Незмінними коментаторами протягом усіх етапів залишалися Ірина Кравець та Дмитро Костюченко, а судив перегони Руслан Кучер.

Для участі у змаганнях пілотам було надано гоночний спідстер (двомісний спортивний автомобіль з відкритим верхом, без бокового скла) - Radical SR8.

Характеристики автомобіля:

- двигун: Powertech RPA 2.6L

- потужність: 363 ps та 271Nm «моменту»

- оберти: 10500 об/хв

- вага: 680 кг

- привід: задній

- тип кузова: родстер

- компонування: середньомоторне

- максимальна швидкість: 270 км/год

Перший етап «AVTOBAZAR Race» пройшов 21.11.21 на відомому автодромі «Lime Rock Park». Погода – сонячна, без опадів. За історію свого існування цей трек прийняв такі перегони як Формула-5000, Can-Am, Trans-Am, IMSA GT, ALMS та Grand Am. Загальна довжина треку близько 2,41 км (1,5 милі).

Друга гонка «DriveContact Race» пройшла 28.11.21 на віртуальному автодромі «Oran Park Raceway». Цей історичний трек, закритий для гоночних змагань вже в далекому 2010 року, розташований в Нареллі, південно-західному передмісті Сіднею, Австралія. З моменту відкриття в 1962 цей трек приймав такі змагання як мотокрос, «Гран-Прі F1 Австралії», Formula 5000, австралійська серія «V8 Supercar», а також NASCAR та AUSCAR.

Третій етап «AUTO.Ria Race» пройшов 05.12.2021 на одному з найпопулярніших автодромів США – «WeatherTech Laguna Seca». Ця траса знаменита своєю зв'язкою поворотів 8 і 8a, що отримала назву «Штопор». Складність полягає в тому, що обидва повороти «сліпі» (тобто пілот не бачить куди їде). Саме на треку «Лагуна Сека» славнозвісний Джеремі Кларксон проводив «порівняння» реальної та віртуальної Honda NSX.

Завершальний четвертий етап «A-TUNE Race» відбувся 12.12.2021 на віртуальному автодромі «Oulton Park». Оригінал цього маловідомого українського глядачевi треку розташований в англійському графстві Чешир. Траса керується компанією MSV (MotorSport Vision), яка, в свою чергу належить відомому пілоту F1 і колишньому Чемпіону Європи Формули-2, а нині спортивному менеджеру - Джонатану Палмеру. На цей час «Оултон Парк» приймає «British Touring Car Championship» (BTCC), British F3 (британська «Формула 3») та British Superbikes (мото).

Загалом за 4 етапи всі пілоти проїхали понад 9000 кілометрів без урахування тренувань. А рекордсменом з пробігу став «бронзовий» призер за підсумками чемпіонату - Давид Пастухов, «накрутивший» 1382,88 км.

Нагадаємо, що переглянути трансляції та результати кожного окремого з етапів можна на сайті DriveContact. Декілька фото можна знайти в галереї.

Національна серія України з цифрового тайм-атак 2021 - НС «X-team Time Attack» проходить за підтримки:

- Титульний партнер – X-team. Ралійна команда та лідер з обслуговування автомобілів Subaru

- Автобазар – інформаційний партнер

- Auto Ria - інформаційний партнер

- DriveContact – інформаційний партнер

- A-tune - ваш партнер з сімрейсінгу

- XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа

- КЦА FAU – промоутери змагань

Слідкуйте за оновленою інформацією про майбутні етапи та новини світу українського симрейсингу на ресурсах КЦА FAU: Discord, офіційний сайт, facebook, ютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, інстаграм, Twitch-канал.

А також на сайті DriveContact.

Прес-реліз КЦА FAU