ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Президентом FIA обрано Мохаммеда Бен Сулайема

Офіційні новини Президентом FIA обрано Мохаммеда Бен Сулайема

Мохаммеда Бен Сулайема (на фото праворуч) було обрано президентом Міжнародної автомобільної федерації (FIA) за результатами щорічної Генеральної асамблеї FIA, що зібралася сьогодні в Парижі.

Він отримав 61,62% голосів клубів-членів FIA проти 36,62% британця Грема Стокера, при 1,76%, що утримались, і, таким чином, змінить француза Жана Тодта, який був президентом з 2009 року і перебував на посаді максимально три можливі терміни.

60-річний Мохаммед Бен Сулайем з Об'єднаних Арабських Еміратів, президент Еміратської організації автоспорту (EMSO) з 2005 року, був віце-президентом Всесвітньої ради автоспорту FIA для Близького Сходу.

Колишній гонщик ралі, він був 14-разовим чемпіоном FIA з ралі Близького Сходу, виграв у 61 міжнародній гонці з 1983 по 2002 рік. Він проводив кампанію під прапором «FIA для членів», зобов’язуючись подвоїти участь у автоспорті в усьому світі, зміцнити різноманітність та інклюзивність і забезпечити FIA роль провідного експерта щодо сталої мобільності.

Обраний на чотирирічний термін, він призначив Кармело Санса де Барроса головою Сенату, Роберта Ріда — заступником президента з питань спорту, а Тіма Ширмана — заступником президента з питань мобільності.

Мохаммед Бен Сулайем, новий президент FIA: «Для мене велика честь бути обраним президентом FIA на завершення щорічної генеральної асамблеї в Парижі сьогодні. Я дякую всім клубам-членам за їх повагу та довіру. Я вітаю Грема з його передвиборною кампанією та залученням до Федерації. Я хочу висловити свою безмежну вдячність від імені FIA та її членів Жану Тодту за все, що було досягнуто за останні 12 років. Я відданий продовженню важливої роботи для подальших кроків вперед для автоспорту і мобільності».

Жан Тодт, колишній президент FIA: «Чергова глава підійшла до кінця. Ми можемо бути задоволені нашими досягненнями в автоспорті та безпечній та стійкій мобільності за останні 12 років. Я хотів би щиро подякувати своїй команді, нашій адміністрації та всім нашим клубам-членам за їхню непохитну відданість, ентузіазм і стійкість. Я вітаю Мохаммеда з обранням президентом FIA і бажаю йому, його команді та Федерації найкращих успіхів у наступних роках».

Автомобільна федерація України приєднується до поздоровлень Мохаммеда Бен Сулайема, кандидатуру якого послідовно підтримувала FAU, з обранням президентом FIA та має надію на продовження багаторічної співпраці, започаткованої в рамках тренінгових програм з EMSO.

Одним з перших можливість привітати новообраного президента FIA отримав віце-президент FAU Тарас Поліщук (на фото ліворуч), який представляв FAU на Генеральній Асамблеї FIA в Парижі.

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) є керівним органом світового автоспорту та федерацією провідних світових організацій мобільності. FIA, заснована в 1904 році, зі штаб-квартирою в Парижі та Женеві, є неприбутковою організацією. Вона об’єднує 245 організацій-членів із 146 країн на п’яти континентах. Клуби-члени FIA представляють понад 80 мільйонів учасників дорожнього руху та членів їх сімей.

Автомобільна федерація України (ФАУ, FAU) – національна федерація з автомобільного спорту, уповноважений член FIA, згідно із Законом України «Про фізичну культуру та спорті» має виключне право на організацію та проведення офіційних міжнародних та національних змагань з автомобільного спорту на території України, у складі FAU 28 відокремлених підрозділів у областях та містах України.

За матеріалами FIA