ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Відбувся третій етап НС «X-Team Time Attack» 2021

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Відбувся третій етап НС «X-Team Time Attack» 2021

Перший уік-енд грудня був осяяний яскравою подією на просторах українського симрейсингу –третім етапом національної серії «X-TEAM TIME ATTACK 2021». За традицією новi віртуальнi перегони, що пройшли на давно ставшому легендарним автодромі «Weather Tech Raceway Laguna Seca», отримали назву на честь інформаційного партнера - «AUTO.RIA RACE». Незмінними коментаторами залишаються Ірина Кравець та Дмитро Костюченко. Суддівську "лаву" зайняв Руслан Кучер.

Як і попередні дві гонки, «AUTO.RIA RACE» пройшла у форматі 3-годинного time attack із фіксацією кращого часу кола. Буквально на останніх хвилинах лідери: Кирило Негой, Давид Пастухов та Тимур Ольховик подарували фанатам боротьбу, порівнянну за насиченістю із фінальними колами «Гран-прі Формули 1», що проходила паралельно з «X-TEAM TIME ATTACK 2021» у Саудівській Аравії.

Як Окон, Ферстаппен та Хемілтон на останніх колах, Негой, Пастухов та Вільховик наситили фінал перегонів багаторазовим розміном позицій, щільними сліпстримами та яскравим фінішeм на радість фанатам та всім глядачам трансляції. А «вишнею на торті» стало встановлення Тимуром кращого часу у особистому заліку на заключному 85-му колі!

Все, що відбувається, яскраво дає нам зрозуміти, що пристрасті тільки розжарюються. Гонщики гарантовано подарують нам яскравий фінал національної серії, який пройде вже наступними вихідними – 12 грудня о 19:00 за київським часом.

Для всіх, хто вперше стикається з подібним форматом змагань, ми з гордістю повторюємо, що раніше на території України не проводилося подібних кіберспортивних серій. Більше того, взяти участь у ньому, як і раніше, може будь-хто.

Говорять пілоти:

Тімур Ольховик (3-тє місце, найкращий час кола 1:18,577): «Під кінець усієї гонки зібрався з силами, видав результат. Перегони були цікаві. Було складно прикотатися. Класна траса та цікава машина. Кирило молодець. Час який він поставив зараз мені здається недосяжним для мене, може після тривалої практики це зміниться. Давид обійшов мене на одну десяту, також молодець, ми постійно з ним боремося».

Давід Пастухов (2-ге місце, найкращий час кола 1:19,455): «Мені сподобалося, що всі, навіть новачки показали добрий результат. Було дуже цікаво їхати із самого початку. Як сказав Тимур, відразу я не прикатався, але радий, що потрапив у ТОП-3 зі своїми компаньйонами по команді з якими я їхав у «10 годинах Сузуки».

Кирило Негой (1-е місце, найкращий час кола 1:18,795): «Це було весело. Те, що я точно можу сказати, ця траса точно створена для цієї машини (Radical SR8). Жаль що не було Діми (Камінний), з ним я думаю було б веселіше. Але все одно була відмінна конкуренція. Хоча я і не зміг поставити такий самий час як поставив на стандартних налаштуваннях (нові налаштування стали справжнім викликом), але й цього було достатньо, щоб забрати сьогодні перше місце».

Не проґав свій шанс стати частиною найяскравішої події року, що минає!

Приєднатись до національної серії можна на будь-якому етапі. Реєстрація у змаганнях, яка проходить на офіційному Discord-каналi КЦА, доступна всім власникам гоночної ліцензії FAU, а з детальною інформацією про технічний регламент та правила можна ознайомитись на сайті FAU.

Попередні етапи серії «Avtobazar Race» та «DriveContact Race».

Слідкуйте за новинами зі світу цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: Discord, офіційний сайт, facebook, ютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, інстаграм, Twitch-канал.

А також на сайті DriveContact.

Національна серія України з цифрового тайм-атак 2021 - НС «X-team Time Attack» проходить за підтримки:

- Титульний партнер – X-team. Ралійна команда та лідер з обслуговування автомобілів Subaru

- Автобазар – інформаційний партнер

- Auto Ria - інформаційний партнер

- DriveContact – інформаційний партнер

- A-tune - ваш партнер з сімрейсінгу

- XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа

- КЦА FAU – промоутери змагань

Прес-реліз КЦА FAU

Видео