ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Відбувся другий етап національної серії «X-TEAM Time Attack 2021»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Відбувся другий етап національної серії «X-TEAM Time Attack 2021»

28 листопада успішно завершився другий заліковий етап національної серії України з цифрового тайм аттак «X-TEAM TIME ATTACK 2021» - «DriveContact Race». Новий заїзд, організований Комісією цифрового Автспорту Автомобільної федерації України (КЦА FAU), був проведений на нині закритому автодромі «Oran Park Raceway». Незмінними коментаторами змагань залишаються Ірина Кравець та Дмитро Костюченко, арбітр - Руслан Кучер.

Oran Park Raceway цє австралійський нині закритий для перегонів трек. За роки свого існування автодром приймав такі змагання як мотокрос, Гран-прі F1 Австралії, Formula 5000, австралійська серія V8 Supercar, а також етапі серій NASCAR та AUSCAR.

Подивитися повтор етапу та дізнатися більше про саму трасу можна на офиційному YouTube-каналi КЦА FAU.

Цього вікенду до перегонів приєдналися ще два учасникиа: Артем Макаров та Михайло Хараджан, що говорить про зростання популярності симрейсинг-змагань на просторі українського кіберспорту. Промоутери проводять велику роботу, завдяки чому незабаром український сімрейсинг вийде на новий рівень.

Для тих, хто пропустив перший етап, нагадуємо, що раніше на території України не проводилося змагань такого формату, а взяти участь у цих змаганнях може будь-хто.

За підсумками другого етапу лідером турнірної таблиці незмінно залишається Дмитро Камінний. Одразу за Дмитром з мінімальним відставанням в 0.148 секунди, розмістився Кирило Негой. Ну а замикає трійку лідерів Сергій Бурим із відставанням у 0.689 секунди.

Говорять учасники.

Дмитро Камінний: «Дивлячись на другий етап відразу видно, що з'явилася якась конкуренція (раніше Дмитро скаржився на її відсутність), це дуже приємно як для пілотів, так і для глядачів серії. Етап вийшов досить складним. Часу на підготовку було мало, але я вважаю свій результат досить добрим».

Кирило Негой: «Вітаю Дмитра. Класний результат. Радий, що у другому етапі була більш щільна боротьба та інтерес. Не вистачило часу (з трьох годин Кирило проїхав лише одну). Багато пілотів не були готові до цієї траси. У рамках кваліфікації це дуже заважає поставити найкращий час. Але загалом і в цілому думаю я показав гарний час. Конкуренція зростає, і я думаю, що на наступних етапах її буде ще більше.»

Так чи інакше решті учасників НС-ЦТА надто рано засмучуватись, адже пілотам доведеться пройти ще два залікові етапи: «AUTO.RIA Race» та «A-TUNE Race», які заплановано на 5 та 12 грудня в аналогічному форматі.

Приєднатись до національної серії можна на будь-якому етапі. Реєстрація у змаганнях, яка проходить на офіційному Discord-каналi КЦА, доступна всім власникам гоночної ліцензії FAU, а з детальною інформацією про технічний регламент та правила можна ознайомитись на сайті FAU.

Не проґав свій шанс стати найкращим пілотом України у 2021 році!

Слідкуйте за новинами зі світу цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: Discord, офіційний сайт, facebook, ютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, інстаграм, Twitch-канал.

А також на сайті DriveContact.

Національна серія України з цифрового тайм-атак 2021 - НС «X-team Time Attack» проходить за підтримки:

- Титульний партнер – X-team. Ралійна команда та лідер з обслуговування автомобілів Subaru

- Перший Автомобільний канал та Автоцентр - генеральні інформаційні партнери

- Автобазар – інформаційний партнер

- Auto Ria - інформаційний партнер

- DriveContact – інформаційний партнер

- A-tune - ваш партнер з сімрейсінгу

- XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа

- КЦА FAU – промоутери змагань

Прес-реліз КЦА FAU

Видео